Българският професионален сумист Даниел Иванов с бойно име Аоияма допусна

...
Българският професионален сумист Даниел Иванов с бойно име Аоияма допусна
Коментари Харесай

Двамата йокозуна се изравниха с Аоияма след втората му загуба

Българският професионален сумист Даниел Иванов с бойно име Аоияма позволи втора загуба от началото на пролетния шампионат за Купата на императора в Япония. В 13-ия ден от конкуренцията " Хару башо " в Осака водачът в класирането беше избутан от дохиото от 9-и маегашира Таканошо (10-3).

Така 13-и маегашира Аоияма (11-2) разреши да бъде застигнат на първата позиция от двамата настоящи йокозуна - Хакухо (11-2) и Какурю (11-2). В последните битки за деня пред празните трибуни на " Едион Арина " монголските " велики първенци " не позволиха изненада и надвиха надлежно над секиваке Асанояма (10-3) и озеки Такакейшо (6-7).

Българинът към момента има късмет да завоюва първа шампионска купа в кариерата си, само че задачата му ще е извънредно сложна. В утрешния предпоследен 14-и кръг Аоияма ще се изправи в пряк конфликт с Хакухо. В съперничеството сред двамата има 22 срещи, в които нашият е записал една-единствена победа, освен това служебна - поради травма и отсъствие на монголеца през септември 2015 година в Токио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР