Българският президент Румен Радев по случай 140-та годишнина от Освобождението

...
Българският президент Румен Радев по случай 140-та годишнина от Освобождението
Коментари Харесай

ТАСС: Президентът на България получи подарък - книга на руския министър на културата

Българският президент Румен Радев по случай 140-та годишнина от Освобождението на страната от Турско Робство получи книгата „ Война “ на министъра на културата на Русия и ръководител на Руското военно- историческо общество (РВИО) Владимир Медински, предава ТАСС, представен от " Фокус ".

„ Подарихме на президента на България Румен Радев книгата „ Война “ на В. Медински на български език “, оповестява РВИО. Подаръкът на българския президент му е предаден от Владислав Кононов, изпълнителен шеф на обществото. Той означи, че войната за самостоятелност на България е получила огромен отклик в съветското общество. " Войната за самостоятелност на България, за свободата на братския славянски народ по ниво на поддръжка и родолюбив напредък, е сравнима за Русия само с Великата отечествена война.

Освободителната задача провокира голяма реакция в съветското общество. Създадени са славянски комитети, доста жители на Руската империя подаряват за потребностите на армията. Ярко се демонстрира съветският Червен кръст, чиито отряди интензивно работят на фронта “, добави Кононов. По мотив празничната дата се организира галерия отдадена на 140-годишнината от освобождението на България във Военната академия „ Георги Раковски “ в София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР