Българският президент Румен Радев пилотира изтребител „Рафал“ във Франция. Това

...
Българският президент Румен Радев пилотира изтребител „Рафал“ във Франция. Това
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев пилотира изтребител във Франция...

Българският президент Румен Радев пилотира изтребител „ Рафал “ във Франция. Това се случва в границите на 3-дневната му публична аудиенция в страната. Държавният глава посети базата на френските военновъздушни сили в Сен-Дизие. Самолетът е образователен и има две места, а пилотирането му е предложение персонално от френския президент Еманюел Макрон.

„ За мен беше предизвикателство не пилотирането на самолета, а оправянето с информацията на борда, тъй като тук има доста датчици, които дават едно необикновено количество информация, която се изобразява на няколко екрана. Тези неща изискват доста съществено проучване. За всеки екран има дебели книги, с цел да можеш да използваш опциите му “, изясни президентът и акцентира, че Франция разполага с невероятни летци.

Заедно с него беше най-хубавият френски водач на изтребител „ Рафал “. „ Направихме подготвителен пердах с различен аероплан, само че излизахме неутрални. Два пъти опитахме да победим. Много съм чел за „ Рафал “, само че това надмина моите упования “, сподели още Румен Радев и дефинира преживяването като необикновено.

Той посочи, че това е доста сложна специалност, при която се работи на ръба на човешките благоприятни условия – интелектуални, душевен и физически.

Румен Радев се срещна с френския си сътрудник. Разговаря с представители на локалния бизнес, с новия общоприет шеф на ЮНЕСКО и с българската общественост в Париж.

тагове светлочервен радев франция изтребител
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР