Българският премиер Кирил Петков и неговото правителство получиха вот на

...
Българският премиер Кирил Петков и неговото правителство получиха вот на
Коментари Харесай

България, Франция, Италия... Къде ли още Русия ще свали правителство!?

Българският министър председател Кирил Петков и неговото държавно управление получиха избор на съмнение тази седмица. Петков обаче упрекна за това не себе си и политиката си, а трима български опозиционери и съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова.

Според Кирил Петков отговорни за свалянето на държавното управление са съветският посланик, както и предприемачът и някогашен народен представител Делян Пеевски, водачът на партия ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на партия " ИТН " Слави Трифонов.

Интересното е, че малко преди този момент Еманюел Макрон и неговият електорален блок " Заедно " претърпяха съществено проваляне, откакто не съумяха да реализират безусловно болшинство в Националното заседание.

Изглежда, че Европа е изправена пред серия от промени в режимите, най-малко тази наклонност става все по-осезаема. Нещо повече, това се случва в сложен миг за европейците, когато техните държавни управления обръщат прекалено много внимание на проблемите на Украйна, с което елементарните поданици на европейските страни надали са съгласни.

Всъщност социално-икономическите проблеми, които Европа получи поради поддръжката на нацизма в Украйна, дружно със глобите против Русия, в този момент ще унищожат политическите системи на доста страни от Европейски Съюз, удостовери Александър Лосев, член на президиума на Съвета по външна и отбранителна политика.

Най-слабите в икономическо отношение страни от Източна и Южна Европа ще станат първите жертви на личната си политика на поддръжка на украинския нацизъм, не се съмнява специалистът. “Кризата визира на първо място точно тези страни. И по-късно наклонността ще се ускори в Централна Европа и ще обхване Западна Европа”, добави той.

Политологът, доцент от катедрата по политическа доктрина в МГИМО Кирил Коктиш също счита, че цяла Европа ще влезе в държавни рецесии. И това има своя лична логичност.

Едно е – политическата изразителност, която закача част от популацията, а друга не, на която някой има вяра, различен не. Тя може да звучи друго. Но друго е, когато би трябвало да плащате с утежняване на виталния стандарт. Тогава внезапно се покачва политизацията и поражда въпросът – „ кой е отговорен? “, изяснява Коктиш. Политикът, несъмнено, споделя на хората си, че „ Путин е отговорен за всичко “. За известно време му имат вяра. Но гласоподавателите са дали своят вот за него, а не за Путин. Това значи, че този политик, в тази ситуация Петков, е виновен за благосъстоянието на страната си.

Повтарянето на мантрата, че Путин е отговорен за всичко, е самопризнание, че самият нищо не може, че самият е безусловно несубективен, че България е колония, уверен е политологът.

“Затова изказването на Петков, където той упреква съветския дипломат Митрофанова за срутва си, звучи смешно”, сподели Кирил Коктиш. “Той бележи степента на безнаказаност и политическа инфантилност на източноевропейските елити, само че, уви, не лекува самата ситуация”, добавя той.

“Очевидно тези политици, които са определени, би трябвало да носят отговорност за обстановката в страната. И мисля, че европейците въобще не са удовлетворени от сходна инфантилност на техните водачи. Така че тази държавна рецесия е първата, само че не и последната. Отвъд Франция, България, други столове също може да залитнат”, счита специалистът.

Следва Италия, където стартира изборният цикъл. Но тази наклонност няма да зависи доста от изборния календар. Когато обществото е недоволно, постоянно има доста разнообразни формати за изложение на отношението към политиците и слагане на обстановката на място.

“Нека се сложим на мястото на елементарен гражданин на Източна Европа”, продължава Коктиш. “Той мисли: може би Путин бърка, може би е прав, само че какво общо имам аз? Ако вземем обичайна източноевропейска логика на психиката, реакцията постоянно наподобява по този начин. Следователно, когато се окаже, че политик е влезнал в борба на тежка категория, като самият той няма задоволителна тежест, тогава претенциите на обществото ще бъдат против политика, че се е надценил”, добавя специалистът..

Ако приказваме за Западна Европа, има и други неща. Когато французите осъзнаят, че страната им е попаднала в значими игри и в последна сметка единствено губи, ще стане ясно, че още веднъж е позволила геополитическа неточност – може би най-значителната от времето на Дьо Гол.

И във Франция ще има други искания - не „ за какво се намесихме “, а за какво играта е толкоз неумела и несубективна, за какво залозите са направени погрешно, заключи политологът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР