Българският премиер Бойко Борисов е изправен пред битката на своя

...
Българският премиер Бойко Борисов е изправен пред битката на своя
Коментари Харесай

„Политико“: Борисов е хитър политически скандалджия

Българският министър председател Бойко Борисов е изправен пред борбата на своя политически живот, откакто слабото показване на общите избори в неделя не му даде явен път, за да формира съдружно държавно управление, написа „ Политико “.

„ Дясноцентристката партия ГЕРБ на Борисов господства в политиката на балканската страна повече от десетилетие, а някогашният първенец по карате и кмет на София се трансформира в един от най-надеждните съдружници на равнище Европейски Съюз за немския канцлер Ангела Меркел.

Той също по този начин е основен състезател в нейната дясноцентристка политическа група в Брюксел, Европейската национална партия, която няколко пъти си затваря очите за свадите в София, свързани със корист със средства от Европейски Съюз. “

Престижното издание разказва с подигравка и „ конференцията “ навън, която Борисов даде след изборите – с дълъг монолог онлайн във фейсбук страницата си, вместо на среща с въпроси от публицистите. „ Говорейки под падащия сняг, облечен в ярък костюм, пред джипа, който стана отличителен марка на предизборната му акция, Борисов съобщи, че съперниците му би трябвало да се радват на триумфа си два или три дни, само че по-късно да образуват необятна коалиция, с цел да се премине през останалата част от пандемията на ковид.

Лидерът, прочут в България с подигравалното име„ Тиквата “, акцентира, че страната няма различен с неговото интернационално въздействие, който да оглави тази коалиция и да поддържа потока на еврофондовете. „ Имате ли някой по-опитен от мен? Имате ли някой с по-голяма интернационална поддръжка? “

За коментар медията се обръща към Даниел Смилов, политически анализатор в основания в София  " Център за демократични тактики ": " Първоначалните резултати демонстрират, че Борисов е изгубил изборите “, сподели той. " Въпреки че Борисов може да се постарае, наподобява малко евентуално да успее да образува държавно управление и да се завърне като министър-председател ".

„ Този път Борисов ще се бори, с цел да оцелее ", прибавя Смилов. „ Формирането на съдружно държавно управление ще се окаже огромно предизвикателство. Все още е рано да се приказва за привикване на предварителни избори  "

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР