Българският полузащитник Христо Златински премина в румънския вицешампион Футболен клуб

...
Българският полузащитник Христо Златински премина в румънския вицешампион Футболен клуб
Коментари Харесай

Златински подписа със Стяуа

Българският полузащитник Христо Златински мина в румънския вицешампион Футболен клуб Стяуа Букурещ (ФКСБ).

33-годишният Златински през вчерашния ден разтрогна контракта си с Университатя (Крайова) след три сполучливи сезона в отбора( 9 гола и 13 асистенции в 112 мача), с цел да премине в столичния гранд.

" Взех Златински, откакто го освободиха от Крайова. Заплатата му е 120 хиляди евро на година. Винаги съм го харесвал като футболист и се опасявах от него, когато играехме против Крайова. За мен те направиха неточност, че го пуснаха ", разяснява президентът на ФКСБ Джиджи Бекали.



Златински през този сезон стартира като титуляр единствено в мача за Суперкупата на Румъния на 14 юли, изгубен от Университатя с 0:1 от първенеца ЧФР Клуж, а по-късно записа и едно присъединяване като запаса в шампионата.

През предходната акция халфът записа 37 участия за отбора от Крайова с 1 гол и 1 асистенция и оказа помощ на тима да завоюва националната купа и да стигне до бронзовите медали в шампионата на чисто новия си стадион.

Христо Златински е роден на 22.01.1985 година в Благоевград. Юноша е на Пирин, с който подписва първи професионален контракт през 2001 година След това играе за Локомотив (Пловдив), Локомотив (София) и Лудогорец (Разград). През 2015 година той мина в Университатия (Крайова).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР