Българският почиващ на гръцкото море предпочита Халкидики и Тасос, че

...
Българският почиващ на гръцкото море предпочита Халкидики и Тасос, че
Коментари Харесай

Край с тълпите из Акропола. Атина ограничава туристическите разходки по древния хълм


Българският почиващ на гръцкото море избира Халкидики и Тасос, че са по-близки, само че и столицата на южната ни съседка не е за занемаряване като туристическа дестинация. Желаещите обаче би трябвало да имат поради следното: от идващия месец визитите на Акропола в Атина ще бъдат лимитирани до 20 000 на ден, като в разнообразни часови диапазони на деня ще бъдат допускани друг брой хора. Това заяви гръцкият министър на културата Ли́на Мендо́ни, представена от Българска телеграфна агенция.

Ограничителните ограничения ще засягат всички, без значение дали става въпрос за самостоятелни или групови визити. Те ще стартират да се ползват от 4 септември като част от пилотна стратегия, която цели да способства за сигурността на обекта на международното културно завещание на ЮНЕСКО и на чиновниците, както и да усъвършенства прекарването за посетителите.

Изготвя се график, съгласно който от 8:00 до 9:00 ч. сутринта в обекта ще влизат 3000 гости. На втория час, от 9:00 до 10:00, посетителите стават 2000 и така нататък “, посочи Мендони.

Няма да има ограничаване за продължителността на визитите, прецизира АП. В тази връзка Мендони разясни, че хората, които идват с проведени екскурзии или круизни кораби, са към 50% от дневния брой гости и прекарват приблизително по 45 минути в обекта.

По мотив слуховете за продажба на скъпи билети с обещания за по-бързо пропускане на входа, без изчакване на реда на опашката (т.е. билети от вида ‘skip the line’), Лина Мендони акцентира, че за Акропола няма по какъв начин да се предлага нещо сходно и предизвести, че става въпрос за машинация.

Министърката загатна и че като мярка против горещините на входовете на Акропола са инсталирани засенчващи тенти, които евентуално ще се наложи да се употребяват и през идващите години.

Ограничения на броя на посетителите ще бъдат наложени и за други известни археологически обекти в Гърция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР