Българският плувец Йосиф Миладинов направи немислимото и се превърна в

...
Българският плувец Йосиф Миладинов направи немислимото и се превърна в
Коментари Харесай

Историческо: Първи финал в мъжкото плуване за България на Олимпийски игри

Българският плувец Йосиф Миладинов направи немислимото и се трансформира в първия представител на мъжете на България, който се класира за край в плуването в басейн на ! 18-годишният младок шокира всички с прелестно плуване на 100 метра бътерфлай и в сериите, и в полуфиналите, и за пръв път роден представител ще плува във край в басейн. 

Българинът направи доста мощно съревнование, и то при изискване, че изостана при започване на надпреварата. Той записа по-слаби първи 50 метра, само че след обръщането беше свръхестествен. Той навакса пасива си от няколко стотни по отношение на първите 4-ма при обръщането, а даже се добра до 2-о място в своята серия с време 51.06. 
 Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 м бътерфлай Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 м бътерфлай
Българският плувец Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 м бътерфлай. Родният играч бе най-бърз в своя шеста серия с в...

Това му отреди и 4-а позиция в крайното класиране след полуфиналите и това публично го прати на първия край за България при мъжете. Досега върховото достижение беше от Игрите през 1988 година, когато Георги Михалев се класира на 9-о място. 

Това е първи край напълно за плуването ни, откакто през 1988 година Таня Богомилова печели злато, а среброто остава за друга българка - Антоанета Френкева (100 метра бруст). Двете вършат и край на 200 метра бруст, като Френкева взема бронз, а Богомилова остава 4-а. 

Подробности за. 

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР