Българският пазар отчете възстановяване в края на миналата година и

...
Българският пазар отчете възстановяване в края на миналата година и
Коментари Харесай

БФБ: Индустриалните и финансовите акции могат да доведат до ръст на SOFIX

Българският пазар регистрира възобновяване в края на предходната година и слага началото на по-трайно повишаване на показателя SOFIX през първата половина на 2020 година, предвиждат анализаторите на "ЕЛАНА Трейдинг ". Този положителен сюжет на развиване изисква да се случат няколко събития. Първото е да има усъвършенстване в промишлеността в Европа, което да се отрази и като повишаване на резултатите на индустриалните компании на "Българска фондова борса " АД. Вторият бранш, който може да докара до възобновяване на SOFIX, е финансовият. Банковите акции са доста евтини, само че доверието в институциите е едва.

Акцията на ПИБ ще покаже дали плануваното нарастване на капитала и изчистване на неприятните заеми ще засилва купувачите, което в следствие да се придвижи и към останалите финансови компании.

Новите обществени компании, като "Телелинк Бизнес Сървисис Груп ", могат да допринесат за придвижване на пазара.

"Българска фондова борса " АД, както и останалите разрастващите се пазари, не съумяват да се конкурират с бързо растящите софтуерни акции на Уолстрийт. Покупки на индустриалните и финансовите акции се чака да доведат до растеж на SOFIX до 640 пункта (ръст 12.7%) като най-позитивен сюжет за първата половина на 2020 година.

Българската стопанска система: Ръст от 3.5% и повишаване на инфлацията

Стимулите сътвориха среда за усъвършенстване в световната стопанска система, което да се усети през първата половина на годината. Възстановяването на немската промишленост ще се отрази и на българските предприятия. Анализаторите на "ЕЛАНА Трейдинг " считат, че растежът на стопанската система у нас ще се дължи главно на кредитната агресия и потреблението. Затова той ще се резервира над 3.5% през годината с продължаващо повишаване на инфлацията и ниска безработица. Очакваме стягане на ограниченията за кредитиране от централната банка, с което да се охлади строителния взрив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР