Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит назначи четирима свещеници в

...
Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит назначи четирима свещеници в
Коментари Харесай

Скандалът с Руската църква: Четирима български свещеници ще водят богослуженията в храма

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит назначи четирима свещеници в Руската черква, с цел да бъдат възобновени богослуженията.

Църквата е затворена пет ден, откакто ДАНС уличи в " активност, ориентирана против националната сигурност и ползи " и изгони съветският архимандрид Васиан и още двама чиновници на Руската черква.

Патриарх Неофит към този момент назначи свещеници от столицата, които ще поемат нормалните служби

„ С влизането в действие на закона за вероизповеданията постанови, че всички храмове на територията на страната са благосъстоятелност на Българската православна черква. На базата на този закон бяха извършени полицейски акции за неканонични свещенослужители, които бяха обсебили храмове “, сподели преподавателят в Духовната академия Костадин Нушев.

От известието излиза наяве, че висшият клир чака подпомагане от посолството на Руската федерация за отварянето на църквата в центъра на София.

Негово Светейшество е уведомил за подхванатите си дейности Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил

Светият Синод получи поддръжка за възобновяване на богослуженията от изпълнителната власт. В известие на пресцентъра на Министерския съвет се споделя, че министър председателят акад. Николай Денков е в контакт с патриарха и митрополитите и е подготвен да спомага.

Преди да избухне абсурдът в продължение на десетилетия в Руската черква е имало единствено едно духовно лице от българска страна.

Все още не е ясно ще бъде изпратено ново настоятелство на храма

Днес Светия Синод заяви, че въпроси от всемирски, юридически и административен темперамент, ще бъдат разисквани на постоянното съвещание, което ще се състои на 3 октомври.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР