Българският национален отбор загуби гостуването си на Финландия в среща

...
Българският национален отбор загуби гостуването си на Финландия в среща
Коментари Харесай

Слабо второ полувреме и историческа първа загуба за България от Финландия

Българският народен тим загуби гостуването си на Финландия в среща от груповата фаза на шампионата Лига на нациите.

Мачът пристигна няколко дни след разочароващото проваляне от Унгария в София, което постави завършек на фантазиите ни за Евро 2020.

Днес съставът ни не стигна до осъществяване на попадение, а получи две, което означаваше поредна неверна стъпка за отбора ни на всички фронтове - 0:2.

Домакините стигнаха до триумфа с голове през второто полувреме. Първо прецизен бе Тейлър, а малко по-късно се разписа Йенсен, единствено няколко минути откакто се появи на терена.

Финландците имат 6 точки в групата, откакто изгубиха вкъщи от Уелс с 0:1, а по-късно победиха със същия резултат Ейре като посетител. България е единствено с един завоюван пункт на сметката си.

В последните си 18 мача България има едвам една победа - с 1:0 над Чехия преди към година.
 Снимка 500112
Източник:

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Финландия - България, онлайн онлайн
Финландия - България 2:0, гол на Йенсен

" Трикольорите " се изправят против комфортен противник

Първото полувреме стартира добре за " лъвовете ". Те демонстрираха забележителна тактическа зрялост в средата на терена и взеха самодейността в свои ръце.

Акциите за отбора се развиваха главно по крилата, като бяха ловко употребявани всички футболисти в състава, който стартира срещата, натоварени с офанзивни функционалности.

Всичко това при ангажимента, че изнасянето напред не отваряше празни пространства в отбраната ни, защото Дерменджиев пренареждаше ловко постройката и покриваше зоните на двамата крайни бранители, постоянно подпомагащи офанзивните дейности.
 Снимка 500111
Източник:

Недялков захранваше с центрирания отляво съотборниците си, до момента в който по десния фланг динамичността последователно бе сведена до най-малко, поради обстоятелството, че тази част от терена бе употребена за някои от бързите контраатаки на домакините.

Звездата в нападението на финландците Теему Пуки бе изцяло обезвреден, като не заплаши съвсем с нищо съществено стража на гостите от България.
 Снимка 500095
Източник:

Самият Луков на два пъти реагира по превъзходен метод, като съумя да отрази изстрели от междинна и близка отдалеченост, без да демонстрира каквото и да било терзание от излизащите сами против него съперникови играчи.

Десподов пропиля най-чистата опция за България, като бе изведен чудесно против опитния Храдецки, само че не съумя да го преодолее от непосредствена непосредственост.
 Снимка 500109
Източник:

Кристиан Димитров се регистрира със солидни дейности в отбрана, само че получи аркада още в 5-ата минута и се наложи да му бъде оказана лекарска помощ. Малко по-късно пък домакините претендираха, че Димитров е играл с ръка в наказателното поле, само че съдията алармира играта да продължи.

Голове до почивката не бяха маркирани.
 Снимка 500100
Източник:

В 52-ата минута се получи неприятно безредие в полето на Луков, бранителите пред него не се ориентираха навреме със протичащото се в пеналта и пропуснаха да опазят Тейлър, който вкара първото си попадение с фланелката на отбора.

В 65-ата минута на терена се появи Йенсен. Само 120 секунди по-късно той получи пас от тъч, без проблем преодоля Цветков и шутира в долния ляв ъгъл на вратата на Луков за 2:0.
 Снимка 500105
Източник:

Тук всичко за отбора ни наподобява завърши, като темпото на игра спадна фрапантно и бе явно, че " лъвовете " се готвят само да доиграят конфликта, без да имат нещо друго планувано в оставащите минути до последния сигнал.
 Снимка 500099
Източник:

Така България скапе другояче отличната си статистика в мачовете със " суоми " досега. Двата отбора са изиграли към този момент 9 срещи, като успехите за " лъвовете " са 7, един дуел е приключил наедно, а през днешния ден България позволи първата си загуба.
 Снимка 500098
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР