Българският национален отбор по волейбол загуби от Иран с 1:3

...
Българският национален отбор по волейбол загуби от Иран с 1:3
Коментари Харесай

Волейболистите претърпяха загуба от Иран в три гейма

Българският народен тим по волейбол загуби от Иран с 1:3 (23:25, 23:25, 21:25) във втория си мач от последния минитурнир в Лигата на нациите в Пловдив. Въпреки безапелационния резултат, в огромна част от дуела българите стояха добре против водача в шампионата, само че позволиха огромен брой непредизвикани неточности.

Поражението е девето за България в Лигата на нациите в 14 срещи. Иран записа 12-а победа и продължава да води решително в класирането. За България обаче срещата нямаше огромна тежест, като с триумфа си над Съединени американски щати в петък, волейболистите на Силвано Пранди си осигуриха оставане в Лигата на нациите.

Иран беше без част от звездите си, като водачът Маруф по този начин и не се появи на полето. В българския състав също имаше промени от отбора, победил Съединени американски щати преди ден.

И трите гейма си приличаха като процес и минаха през голям брой обрати. В решителните моменти обаче Иран стоеше по-добре и позволи по-малко неточности, които му разрешиха да взима всяка една част. Воденият от Игор Колакович състав впечатли с положителната си организация на полето.

Последният гейм стартира с поредност от сполучливи офанзиви и блокади на иранските волейболисти, само че България отговори по прелестен метод и обърна, с цел да поведе с 9:7. До втората техническа пауза обстановката се обърна още един път и Иран поведе, само че в заключителната част България имаше късмет даже да измъкне гейма.

Въпреки излизането на диагонала си Джавад поради контузия, иранците не се пречупиха. Със мощни изяви на начален удар от Масуд Голами гостите съумяха да вземат и третата част с 25:21, с което затвориха и мача.

 Волейболистите претърпяха загуба от Иран в три гейма
© fivb.org

За България с 19 точки се регистрира Цветан Соколов, а девет добави крайният нападател Мартин Атанасов.

В неделя България се изправя против Сърбия от 20.40 часа, а преди този момент играят Съединени американски щати и Иран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР