Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна втора загуба

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна втора загуба
Коментари Харесай

България допусна втора загуба в Лигата на нациите

Българският народен тим по волейбол за мъже позволи втора загуба в тазгодишното издание на Лигата на нациите, откакто отстъпи с 2:3 (20-25, 25-22, 16-25, 25-20, 10-15) на състава на Германия в канадската столица Отава.

Германците влязоха по-добре в срещата и още в самото начало на първата част съумяха да се откъснат на четири точки, като в течение на гейма разликата даже доближи до седем пункта. Момчетата на Николай Желязков направиха опит да се върнат в борбата, намалявайки пасива си единствено до две точки при 20-22, само че в последна сметка в края Бундестима беше по-съобразителен и след 25-20 поведе в резултата.

България обаче стартира втората част по-добре и добра серия на сервис от Алекс Николов разреши на " лъвовете " да поведат с 4-1. Постепенно Германия своя на темп и в края на гейма даже излезе напред при 22-21, само че за благополучие нашите момчета взеха идващите четири разигравания, изравнявайки по този метод резултата в геймовете.



За страдание, българите не можа да употребяват набрания подтик за началото на третия гейм, който стартира с задатък от 4-0 за Германия. Оттам нататък тази разлика продължи да се усилва, като Бундестима затвори частта след 25-16.

Въпреки този процес " лъвовете " не се предадоха и на собствен ред дадоха отговор с доста мощна игра в четвъртия гейм и след 25-20 закономерно вкараха мача в тайбрек.

В решителната пета част играта вървеше равностойно, само че в решаващите моменти Германия беше по-хладнокръвния отбор и след 15-10 стигна до втория си триумф в Лигата на нациите.

Най-резултатен в дуела стана Александър Николов, само че даже неговите 23 точки не помогнаха на нашия отбор да стигне до първа победа в шампионата през този сезон. За германците капитанът Кристиан Фром бе най-полезен с 21 точки.

В класирането България заема краткотрайна 13-та позиция, а довечера излиза за третия си мач в конкуренцията против международния първенец Полша, който до този миг има една победа и една загуба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР