Екипажи на изтребители Торнадо“ на германската бойна авиация са започнали

...
Екипажи на изтребители Торнадо“ на германската бойна авиация са започнали
Коментари Харесай

Германската авиация тренира прецизни бомбардировки в Аляска

Екипажи на изтребители „ Торнадо “ на немската бойна авиация са почнали дейната фаза на интернационалните учения „ Тихоокеански висини 24 “ в Северна Америка. Самолетите са упражнявали прецизни бомбардировки на ниски височини, заяви снощиха Военновъздушни сили на Бундесрепубликата в обществените мрежи, представени от ДПА.

Самолет се е спуснал до височина от 30 метра, с цел да приближи неусетен набелязаната цел, като се е издигнал само за удара. Военните са употребявали прецизни бомби с лазерно ориентиране ГБУ-54.

В рамките на „ Тихоокеански висини 24 “ немската авиация е разположила самолети надалеч оттатък Европа. Над 30 изтребителя, хеликоптера, транспортни самолети и самолети за презареждане във въздуха вземат участие доникъде на август във влизащите в „ Тихоокеански висини 24 “ пет самостоятелни учения: „ Арктически бранител “ в Аляска, „ Японски висини “ в Япония, „ Катранено черно “ в Австралия, „ Таранг Шакти – първа фаза “ в Индия и РИМПАК край Хаваите.

Германските военновъздушни сили нарекоха протичащото се „ най-голямото и най-предизвикателното разполагане на сили досега “.

В поредицата от учения по стандартите на НАТО вземат участие и Военновъздушни сили на Франция и Испания, както и на страната хазаин Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР