Българският национален отбор по волейбол допусна втора загуба на турнира

...
Българският национален отбор по волейбол допусна втора загуба на турнира
Коментари Харесай

Поляците укротиха "лъвовете" в Япония

Българският народен тим по волейбол позволи втора загуба на шампионата в Япония от Лигата на нациите. Момчетата на Пламен Константинов се изправиха против Полша, само че този път не съумяха да поднесат изненадата и паднаха с 1:3 (21:25,26:24, 18:25, 19:25).

Така " лъвовете " ще се приберат вкъщи с две загуби (от Полша и Италия) и значима победа против домакините.

Пламен Константинов даде късмет на Петър Каракашев да дебютира като либеро. Като централен блокировач пък излезе младият Алекс Грозданов, който си партнираше със Светослав Гоцев. Посрещането бе поверено на братята Николай и Розалин Пенчеви, а в титулярния състав бяха още Георги Сеганов и Николай Учиков.

Новият треньор на Полша - белгиецът Витал Хайнен, пък заложи на част от мъжкия отбор, който преди 4 години завоюва международното състезание и няколко играчи от младежкия отбор, който последва образеца на " батковците си ".

Снимка: FIVB

Двубоят стартира точка за точка, само че още до първото техническо спиране поляците съумяха да се откъснат с 3 точки преднина. Възпитаниците на белгиеца Витал Хайнен, който бе направил компилация на терена от международните първенци при мъжете и при младежите, не позволиха изненада и във втората наложителна пауза към този момент водеха с 4 точки. Така геймът отиде на сметката на поляците след 25:21.

Във втория гейм на полето се появи Боян Йорданов, който се възвръща от контузия в коляното. " Лъвовете " започнаха безапелационно частта и поведоха с 3 точки. Поляците обаче бързо изравниха след офанзива на Бартош Беднож. Двамата братя Пенчеви, както и Йорданов, още веднъж дадоха преимущество на българския отбор. Каракашев сподели темперамент в последните точки, само че поляците съумяха да спасят два геймбола. Николай Пенчев се нагърби с сложната задача да направи резултата в геймовете еднакъв и съумя след сложна офанзива и сполучлива обсада.

Двата тима стартираха внимателно третия гейм, а резултатът вървеше точка за точка. Розалин Пенчев се отличи с отлични офанзиви, само че поляците съумяха да пернат с 4 точки в резултата, което разколеба избраниците на Пламен Константинов. До края на гейма съперниците ни не изпуснаха самодейността, а български неточности ги подкрепиха да си върнат водачеството.

Снимка: FIVB

Серия от 4 следващи точки в четвъртия гейм, приключила с ас на Новаковски, даде преимущество на поляците преди първото техническо спиране. Константинов пусна в игра Димитър Маринков, само че и той не съумя да донесе обрата в гейма. Противниците ни играеха с повече въодушевление и закономерно взеха частта, успеха и трите точки в последния мач в Япония.

Следващата седмица във Варна " лъвовете " одобряват Франция, Канада и Бразилия в предпоследния шампионат от Лигата на нациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР