Българският национален отбор по шосейно колоездене спечели отборната надпревара в

...
Българският национален отбор по шосейно колоездене спечели отборната надпревара в
Коментари Харесай

Българските колоездачи триумфираха в отборната надпревара по време на Обиколката на Шекерланд

Българският народен тим по шосейно колоездене завоюва отборната конкуренция в интернационалното съревнование - Обиколката на Шекерланд, която се организира в Румъния.

Тимът на България в състав Николай Генов, Йордан Андреев, Преслав Балабанов, Габриел Грозев, Венцислав Венков и Николай Дянков зае първото място в надпреварата, в което участваха общо 16 тима.

Обиколката на Шекерланд се организира в три дни, като първият стадий бе самостоятелно тичане по часовник. В него Николай Генов се показа най-силно от българските колоездачи и зае 9-о място в крайното класиране, макар че не разполагаше с часовникарско колело.

Във втория кралски стадий от надпреварата Генов още веднъж сподели доста добра физическа форма и съумя да приключи на 5-а позиция.

В третия и финален ден българският отбор съумя да пласира двама колоездачи в откъсналата се група, което разреши на Йордан Андреев да завоюва изрично " зелената фланелка " за най-хубав катерач в Обиколката, до момента в който Преслав Балабанов приключи на 4-о място в стадия и това му оказа помощ да облече " черната фланелка " за най-хубав млад играч в конкуренцията.

По този метод двама български колоездачи приключиха в топ 10 в общото генерално класиране, откакто Балабанов финишира 4-и, а Николай Генов се подреди 9-и.

Надпреварата в Румъния бе последна за състезателите от националния тим преди Обиколката на България, която ще се организира сред 26 и 31 август.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР