Българският национален отбор по художествена гимнастика завоюва две титли и

...
Българският национален отбор по художествена гимнастика завоюва две титли и
Коментари Харесай

Националният отбор по спортна аеробика се готви за световно първенство

Българският народен тим по художествена гимнастика завоюва две трофеи и общо четири медала на европейското състезание в Анталия.

" Това е чудесно показване, от което сме доста удовлетворени. Радваме се, тъй като шампионата беше доста тежко. Нашите състезатели демонстрираха освен, че са доста добре готови на физическо и техническо, само че и на психическо равнище ", показа ръководителят на Българския съюз по спортна аеробика и треньор на националния тим Димитрина Къндева.

При 15-17-годишните Александър Мишинков завоюва купата, а също така завоюва сребро и на смесени двойки дружно с Християна Златанова.

" Превъзмогнах всичко. Най-голямата изненада е, че съумях да стана първи. Целият тим сме доста удовлетворени ", призна той.

15-годишната Християна се явява на надпреварата не изцяло възобновена от тежка травма и последвала интервенция.

" За мен европейското състезание бе доста значимо, тъй като претърпях тежка интервенция. Радвам се, че съумях да се възстановя ", добави тя.

Борислава Иванова и Христо Манолов станаха първенци на смесени двойки.

" Успехът е нещо предстоящо, само че въпреки това наподобява нереално, тъй като сме прекомерно рано в тази възрастова група при мъжете и дамите. За нас това е доста огромен триумф и не чакахме да успеем толкоз рано ", счита Христо Манолов.

" Когато се качиш на най-високата стълбичка си доста задоволен. Подготовката за такова съревнование е доста сложна и тежка. Надявахме се да реализираме огромен триумф. Конкуренцията беше доста тежка ", споделя Борислава Иванова.

Тимът към този момент работи по съчетанията за идната година, когато следва международно състезание в Италия.

Можете да гледате целия репортаж във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР