Българският национален отбор по футбол започва участието си в третото

...
Българският национален отбор по футбол започва участието си в третото
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България – Северна Македония 0:0

Българският народен тим по футбол стартира присъединяване си в третото издание на Лигата на нациите. „ Лъвовете “, предвождани от селекционера Ясен Петров, одобряват отбора на Северна Македония в първия си мач от група 4 на Дивизия „ C”.

Двубоят на „ Хювефарм Арена “ в Разград се излъчва директно в ефира на Българска национална телевизия и онлайн на www.bntnews.bg/sport.

От лагера на „ трикольорите “ се сплотиха към мнението, че отборът ни излиза единствено и само за победа против селекцията на Благоя Милевски.

„ Респект към съперника, само че желаеме да победим. Нека Северна Македония е любимец в мача, ние ще покажем нашите причини. Надявам се феърплеят и играта да победят “, съобщи националният селекционер Ясен Петров на формалната конференция преди конфликта.

„ Ние знаем какъв брой е значимо да играем по най-хубавия метод и да оставяме сърцата си на терена. Мачът ще бъде едно мощно дерби и по-умният в мача ще го завоюва. Най-важното е да играем със сърце и душа и да не се предаваме до края. Сигурен съм, че тима ще вземе трите точки “, добави капитанът на отбора Кирил Десподов.

Президентът на Българския футболен съюз – Борислав Михайлов, обществено изрази увереността си, че националите ни ще се показват добре в дуела със западните ни съседи, а техническият шеф на футболната централа – Георги Иванов, добави, че победа против Северна Македония ще вдигне самочувствието на младия ни състав.

Дебютантът в тима – Андриан Краев, счита, че съставът ни има силите и качествата да победи участника във финалите на Евро 2020.

„ Аз не считам, че ни превъзхождат с нещо. Просто са малко по-уверени, предвид на последните резултати, които демонстрираха. Можем да се оправим с тях без проблем. Всички са подготвени и се надявам да победим. Това е в нашата народопсихология, би трябвало да сме малко „ Хитър Петър “. Трябва да сме хитри, нападателни, компактни, дружно като тим “, показа Краев.

Освен против Северна Македония, България ще се изправи и против отборите на Грузия и Гибралтар.

В неделя, 5 юни, „ лъвовете “ одобряват състава на Грузия от 21:45 часа, още веднъж на стадиона в Разград.

На 9 юни, четвъртък, България гостува на Гибралтар от 21:45 часа, а в неделя „ трикольорите “ имат аудиенция на Грузия от 19:00 часа българско време. Всички срещи ще бъдат излъчени в ефира на Българска национална телевизия.

Стартовите сформира:

България: 13. Николай Михайлов, 2. Иван Турицов, 3. Андреа Христов, 15. Петко Христов, 14. Антон Недялков, 17. Георги Миланов, 6. Филип Кръстев, 18. Ивайло Чочев, 8. Тодор Неделев, 11. Кирил Десподов, 9. Атанас Илиев.

Северна Македония: 1. Столе Димитриевски, 11. Дарко Чурлинов, 6. Висар Муслиу, 14. Дарко Велковски, 8. Езджан Алиоски, 7. Елиф Елмас, 10. Енис Барди, 20. Стефан Спировски, 3. Стефан Ашковски, 9. Александър Трайковски, 19. Милан Ристовски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР