Българският национален отбор по биатлон е поставен под карантина, след

...
Българският национален отбор по биатлон е поставен под карантина, след
Коментари Харесай

COVID-19 извади българските биатлонисти от Световната купа

Българският народен тим по биатлон е подложен под карантина, откакто шестима членове на отбора са дали позитивни проби за ковид. С положителни резултати за COVID-19 са всички три състезателки от женския състав - Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, двама от мъжкия - Димитър Герджиков и Благой Тодев, както и ваксмайсторът Стефани Попова.

Новината пристигна часове преди днешните надпревари за Световната купа в Оберхоф (Гер). България трябваше да взе участие в две смесени щафети през днешния ден - в класическата на 2х6 + 2х7,5 км с две дами и двама мъже и в единичната на 6 + 7,5 км с по един представител при двата пола. Националите ни сигурно пропущат тези стартове, а не е ясно и по кое време изобщо ще бъде разрешено на отбора ни да се завърне във веригата за Кристалния глобус.

Предстои интернационалният съюз (IBU) да вземе решение дали да сложи всички български състезатели в 14-дневна изолираност. Ако това се случи, тимът ни ще пропусне оставащите два кръга за Световната купа този месец - в Оберхоф (Гер, 11-17 януари) и в Антхолц-Антерселва (Ит, 18-24 януари). Евентуално националите ни ще са на линия още веднъж чак за международното състезание в Поклюка (Слвн, 9-21 февруари).

От българската федерация (БФБ) оповестиха, че всички български състезатели и треньори са тръгнали от подготвителния лагер в Поклюка преди седмица с негативни PCR-тестове. Веднага след идването си в Оберхоф те са подложени на нови проучвания, които също са били с отрицателни резултати за вируса. В момента българите са настанени в хотел дружно с още половин дузина тимове, които вземат участие в стартовете в немския зимен център. Нашите са дружно с отборите на Чехия, Русия, Естония, Молдова, Украйна и Беларус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР