Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще изиграе тази

...
Българският национален отбор по баскетбол за мъже ще изиграе тази
Коментари Харесай

Ббаскетболните национали откриват натоварената лятна програма от Норвегия с подмладен състав

Българският народен тим по баскетбол за мъже ще изиграе довечера своя първи формален дуел от тежката си стратегия през това лято, а противник на " лъвовете " на Росен Барчовски ще бъде съставът на Норвегия.

Мачът ще бъде откриващ и за двата тима в третия стадий на предквалификациите за европейското състезание през 2025 година.

" Трикольорите " би трябвало да преминат тази фаза, откакто през февруари не съумяха да завоюват групата си от втория стадий единствено поради по-лошите си индикатори в директните дуели против отбора на Португалия, като в последната среща нашите момчета, водени от звездата ни Александър Везенков, надиграха " мореплавателите " с 90:82 в препълнената " Арена Ботевград ", само че в последна сметка това не се оказа задоволително, с цел да изпреварим противника в крайното нареждане.

Няколко месеца по-късно и с радикално изменен състав България потегля с упоритостта да завоюва групата си от третия стадий на предварителните квалификации и по този начин да заслужи място в същинските пресявки за Евробаскет 2025.

Селекционерът Росен Барчовски е изпратил повиквателни на много млади състезатели, а първото затруднение е мач против Норвегия като посетител през днешния ден от 20:00 часа българско време . В тази група " J " е още тимът на Австрия, като единствено спечелилият в крайното нареждане ще продължи към идващия стадий, до момента в който останалите два ще се простят с очакванията си да играят на европейско състезание.

Разбира се, огромната липса в българския отбор е тази на звездата Александър Везенков, За страдание, тази договорка значително е повода най-хубавият ни играч да не може да помогне на тима през това лято, само че както и селекционерът Росен Барчовски посочи през вчерашния ден:

Успешното начало за " лъвовете " при визитата им на Скандинавския полуостров ще им вдъхне в допълнение самочувствие за идните семейства против Австрия и още веднъж против Норвегия до края на този месец.

Не бива да забравяме и, че незабавно след края на борбите от третия стадий на предквалификациите за Евробаскет 2025, България ще се включи и в предолимпийската европейска подготовка за Париж 2024. Срещите от тази конкуренция са при започване на август в Истанбул, а с изключение на домакините родните баскетболисти попаднаха в една група още с отборите на Украйна и Исландия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР