Българският национален отбор по баскетбол за мъже допусна драматична загуба

...
Българският национален отбор по баскетбол за мъже допусна драматична загуба
Коментари Харесай

Драма с продължение остави България с празни ръце на старта на олимпийската предквалификация по баскетбол в Истанбул

Българският народен тим по баскетбол за мъже позволи трагична загуба в откриващия си дуел на олимпийската предквалификация в Истанбул, откакто отстъпи със 71:80 на Украйна след продължение.

Сблъсъкът в " Синан Ердем Доум " в турския мегаполис бе изпъстрена с редица обрати, като в последна сметка България имаше две точки преднина 1.3 секунди преди финалната сирена на постоянното време, само че все пак не съумя да стигне до успеха.

Двубоят стартира кошмарно за момчетата на Росен Барчовски, които бяха надалеч от своето равнище през цялата първа четвърт и при започване на втората, като в един миг украинците имаха задатък от 25 пункта при 35:10.

Постепенно " лъвовете " влязоха в темп и започнаха да топят преднината на своя противник, с цел да се стигне до заключителните секунди на срещата, когато Алекс Симеонов осъществя страхотна тройка, извеждайки българите напред в резултата за първи път от началото на мача при 68:66 малко по-малко от секунда и половина преди края на дуела.

В последното си нахлуване обаче украинците някакси стигнаха до панер и фаул посредством Вячеслав Кравцов, който, за благополучие, пропусна от наказателната линия, пращайки дуела в продължение.

В добваните пет минути обаче съставът на Украйна бе по-хладнокръвният и по този начин след 80:71 се поздрави с крайния триумф в този същински театър, който сложи началото на олимпийската предквалификация в Истанбул.

За България в тази среща най-резултатен стана капитанът Павлин Иванов с 18 точки, а мощен дебют с националната фланелка направи натурализираният американец Брандън Йънг, който вкара 16 пункта и добави 8 асистенции. От другата страна Олександър Ковлиар осъществя 25 точки за Украйна.

" Трикольорите " обаче би трябвало бързо да не помнят тази среща и да се концентрират върху утрешната борба против домакините от Турция, която е с начален час 20:45 часа българско време. По-късно довечера пък южните ни съседи стартират своето присъединяване в шампионата с мач против Исландия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР