Българският национален отбор по аеробика (съставен изключително от състезателби на

...
Българският национален отбор по аеробика (съставен изключително от състезателби на
Коментари Харесай

Пловдив уважи аеробиката ни за медалите от Баку

Българският народен тим по аеробика (съставен извънредно от състезателби на Аеробика-АМД) бе почетен от управата на Пловдив след извоюваните три орден (сребънер и два бронзови) от европейското пъревнство в Баку. Медалите са първи за България в последните 15 години. " Досега медалите от огромните шампионати ни убягваха, само че не щеш ли и те пристигнаха, посредством и на поддръжката на Община Пловдив, не скри задоволството си Димитрина Къндева - президент на Българския съюз по аеробика и някогашен ръководител на Аеробика-АМД. На нашите следва подготовка и присъединяване на Европейските игри в Минск, които на процедура съставляват олимпийски игри за Европа.

Това са първи медали от огромен шампионат от 15 години, когато имахме европейска купа в категория " Тройки " в Сарагоса. Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, Антонио Папазов и Тихомир Баротев завоюваха сребърно отличие категория " Групи ".

Дарина Пашова се окичи в бронз в самостоятелната конкуренция при дамите, както и Антонио Папазов при мъжете. Единствен Тихомир Баротев не е представител на пловдивския клуб Аеробика-АМД.

В Баку нашите записаха още куп влиятелни класирания. Ана-Мария и Антонио станаха 4-ти на смесени двойки, Ана-Мария е шеста при дамите, а Тихомир Баротев - седми при мъжете. Имаме медали от Световни купи - златни в смесени двойки и групи, първо място в международната класация в категория " Групи ", Ана-Мария, Антонио, Дарина и Ивелина имат доста трофеи и оценки от международни и европейски шампионати при юношите и девойките.

Заместник-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков одобри в общината националките по аеробика Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова и ръководителят на Съюза по аеробика Димитрина Къндева, подари им по една книга за спортните върхове на Пловдив и им пожела триумф на Еворпейските игри в Минск..

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР