Българският национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос пристигнаха в Каунас,

...
Българският национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос пристигнаха в Каунас,
Коментари Харесай

Ексклузивно! Везенков пред Sportal.bg: Това, че семейството ми ще е в Каунас ми дава енергия

Българският национал Александър Везенков и неговият Олимпиакос дойдоха в Каунас, където ще вземат участие във Финалната четворка на Евролигата. Звездата на гръцкия гранд даде извънредно изявление пред Sportal.bg още при идването си в Каунас, като приказва за полуфинала с Монако, почитателите и поддръжката на фамилията.

- Пристигнахте към този момент в Каунас, какви са страстите към този момент на тази територия, на която ще се борите за трофея в Евролигата? 
- Много се радваме, че сме тук. Осем месеца сме се трудили доста, на финалната права сме. Мисля, че всички сме доста радостни, само че и доста съсредоточени. Имаме един доста значим мач в петък и желаеме да го спечелим. 

- Колко са огромни възможностите ви против този противник с оглед статистика през сезона? Какво променихте в този момент? 
- Мисля, че статистика не играе роля, тъй като това са мачове, които са тотално разнообразни. Тук е един мач, има напрежение, само че има и голямо предпочитание. Мисля, че тимът, който го желае повече и който ще играе на 100% в петък, ще завоюва този мач. Ние не сме трансформирали доста неща. Ние си имаме нашия жанр, нашата игра, би трябвало да сме на 100% окуражени, да играем с доста огромна сила, с цел да имаме късмет да спечелим този мач. 

- Очаква се страхотна поддръжка от почитателите на Олимпиакос, знаеш ли какъв брой ще бъдат те в залата тук в Каунас? 
- Не знам тъкмо, само че знам, че ще дойдат много хора. Това е доста значимо за нас, те ни поддържат от началото на сезона и знаейки, че това е едно пътешестване, което не е от най-лесните в Европа, им благодарим и дружно ще се опитаме да се класираме за финала. 

- Ще има ли в Каунас твои другари и български почитатели? 
- Очаквам моето семейство, сестра ми, чакам другари от Кипър, от България, знам че ще дойдат. Много от моите близки не могат да дойдат заради разнообразни аргументи, само че единствено това, че моето семейство ще е тук ми дава извънредно доста сила и наслада. Но както споделих, тук сме, с цел да играем баскетбол и сме съсредоточени върху мача в петък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР