Българският национал Александър Гавалюгов попадна сред десетте играчи, които бяха

...
Българският национал Александър Гавалюгов попадна сред десетте играчи, които бяха
Коментари Харесай

Александър Гавалюгов награден от ФИБА

Българският национал Александър Гавалюгов попадна измежду десетте играчи, които бяха отличени от Международната федерация по баскетбол (ФИБА) преди европейското състезание за юноши до 16 години в Дивизия Б, което следва в София от 11 август. Официалният уебсайт на шампионата сложи гарда на България в влиятелната ранглиста. Националите са в една група с тимовете на Швейцария, Исландия, Чехия и Люксембург.

" След като впечатли на Чалънджър шампионата през предходната година, Александър Гавалюгов се завръща на европейската сцена с задачата да поведе към промоция пред родна аудитория положителния български тим, в който е включен още и баскетболистът на Стела Адзура Деян Колев. Гавалюгов е извънредно надарен гард, който постоянно разчита на стрелбата си от далечно разстояние ", пишат от ФИБА.

" Гавалюгов може да намира свободните си съотборници от разнообразни позиции. С тези умения плеймейкърът несъмнено ще бъде един от най-хубавите гардове в шампионата, изключително в случай че успее да усъвършенства индикаторите си при стрелбата от предходната година - 34 % пукотевица от полето, 23 % от тройката и 67 % от наказателната линия. Александър Гавалюгов ще сътвори шоу пред домашната аудитория в София ", прибавят още от баскетболната централа.

В класацията попадат още играчи от Германия, Швеция, Грузия, Финландия, Австрия, Белгия, Португалия и Исландия.

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР