Българският нападател Валери Божинов хвана полет за Италия, но отива

...
Българският нападател Валери Божинов хвана полет за Италия, но отива
Коментари Харесай

Нов обрат при Божинов, ето какво промени плановете му

Българският нападател Валери Божинов хвана полет за Италия, само че отива в Пескара, а не в Катаня, както разгласи по-рано през днешния ден пред Sportal.bg . Бившият състезател на Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон) и Левски съобщи, че приема офертата на отбора от Сицилия, откакто е дал дума на треньора Кристиано Лукарели, отказвайки на Пескара, макар че клубът от Абруцо дава двойно по-висока. Тимът от Катаня е в третото равнище на италианския футбол, до момента в който " делфините " са в Серия " Б ".
 Божинов вкара сериозен ужас в два клуба от Италия, само че въпреки всичко разгласи къде ще играе
Лично президентът на осмия във втора дивизия на Италия Даниеле Сабестияни обаче се обадил на Божинов този следобяд, като му вдигнал офертата за идващите 4 месеца, само че това което трансформирало решението на нападателя е, че му бил препоръчан контракт за още един сезон. Независимо дали Пескара ще остане в Серия " Б " или реализира фантазията си да завоюва промоция в Серия " А ".

Босът на Пескара изискал персонална среща с Божинов още довечера, като мигновено му взел билет, след което нападателят да разгласи своето решение, защото обществено към този момент два пъти показа желанията си да играе в Катаня. Така Божигол потегля за Рим, с цел да се срещне със Сабестияни довечера в Пескара, а след срещата ще стане ясно дали приема офертата на " синьо-белите ". Той ще предизвести Кристиано Лукарели, че при тези условия е длъжен да приказва с управлението Пескара, което му предлага контракт до юни 2021 година, а освен до края на сезона, също така отборът играе в по-горна дивизия, а също по този начин възнаграждението е два пъти по-високо.
 Бивш голмайстор на Серия " А " върна Валери Божинов в Италия
Нападателят обаче ще вземе своето решение чак след диалозите на четири очи в Италия.

Валери Божинов игра през есента в Ботев (Враца), а последното му публично попадение е с екипа на Левски против Етър (1:0), с което класира " сините " в Лига Европа на 28 май предходната година.

Кариерата на Валери Божинов в Италия:

Лече - 81 мача и 20 гола
Фиорентина - 41 мача и 11 гола
Ювентус - 21 мача и 7 гола
Парма - 64 мача и 11 гола
Верона - 15 мача и 1 гол
Виченца - 18 мача и 4 гола
Тернана - 27 мача и 6 гола
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР