Българският младежки Червен кръст е най-голямата младежки неправителствена организация в

...
Българският младежки Червен кръст е най-голямата младежки неправителствена организация в
Коментари Харесай

БМЧК е най-голямата младежки неправителствена организация в България

" Българският юношески Червен кръст е най-голямата юношески неправителствена организация в България. Към момента имат над 7000 доброволци на възраст от 14 до 29 години в цялата страна ", описа в ефира на Дарик Радио ръководителят на Българския юношески Червен кръст Стели Джамбазова.

„ Аз имам доста истории, които биха били забавни на слушателите “, сподели Толга Мехмедов, член на ИС на БМЧК: " Историята, която първо се сещам, е от проява по първа помощ на центъра на Русе. Деца, които са се включвали в наши образования преди, пристигнаха и се включиха, като бяха доста готови и можеха да станат безусловно заместници на самите обучители. "



Любима активност на Стели Джамбазова е обвързвана с работата с деца или хора от уязвими групи. " През годините имам доста обичани истории. Първият ми допир с деца беше два месеца, откакто бях станала доброволец. Това се случи на Деня на детето. Бяхме организирали посещаване на обществена институция. В продължение на час играхме игри и правихме просветителни действия. Накрая една от възпитателките им ни благодари, тъй като за тези деца този час е бил нещо друго от всекидневието, което им носи усмивки и наслада. "

„ БМЧК е място, където намираш доста нови другари и учиш неща, които не можеш да видиш другаде “, показа Толга Мехмедов.



Според него правиш нещо потребно, което ти харесва, до момента в който се забавляваш. " Много е мотивиращо, с изключение на за нас като доброволци, и за обществото, тъй като виждат доста младежи на едно място, които вършат положително. "

Източник на фотосите: БМЧК

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР