Българският министър-председател Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан

...
Българският министър-председател Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан
Коментари Харесай

9-ти дан по таекуондо за Борисов от Южна Корея

Българският министър-председател Бойко Борисов беше почетен с почетния девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо при визитата си в Световната централа по таекуондо в Сеул - " Кукиуон ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът, който е на първа публична аудиенция в страната, благодари за оказаната чест. И означи, че в тази област връзките сред България и Република Корея са извънредно близки. По думите му правилата на таекуондо са извънредно значими - изключително за младежите. Той открои измежду тях дисциплината, йерархията, както и самокритичността и снизходителността към другите. Освен това в този спорт се дава още един късмет да съперника. Но най-много те учи да не се страхуваш от нищо, сподели Борисов след удостояването си.

" Кукиуон " е формалната организация, която ръководи дейностите по таекуондо и способства за глобализацията на бойното изкуство. Основана е от държавното управление на Република Корея през 1972 година и се намира под надзора на Министерството на културата, спорта и туризма.

Таекуондо става за първи път олимпийски спорт по време на лятната олимпиада в Сидни през 2000 година като за първи път е бил демонстрационен спорт на олимпийските игри в Сеул през 1988 година Днес таекуондо е интернационално бойно изкуство в 203 страни и се практикува от над 80 милиона души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР