Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор, докато

...
Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор, докато
Коментари Харесай

БЛС: Първо бюджет на на Касата, после рамков договор

„ Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков контракт, до момента в който не бъде признат бюджетът на Касата. В този документ е основата на дигитализацията в българското опазване на здравето, обяснява се по какъв начин ще се подписват лекарят и пациентът, по какъв начин ще се съхраняват електронните документи, тъй като към този момент не са хартиени. “

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров . Той добави, че има застрашаващо понижаване на бюджета с 30 млн. лв. по- малко и съобщи, че от съюза ще упорстват новият парламент да се погрижи тази разлика да бъде обезщетена .

Той разяснява и огромната натовареност на лекарите , огромна част от които работят с прекалено много пациенти, което става причина за огромни опашки пред кабинетите и спорове сред пациентите. По думите му в страната ни би трябвало да се направи различен вид организация , която да бъде цялостна политика.

„ Това значи, че цялото общество ще би трябвало да промени настройката си. Да записва часове, от време на време да отсрочва прегледа си с няколко дни, в случай че недоволствата му не са незабавни. В другите страни всеки знае, че когато има час при лекаря, ще бъде прегледан. “

Д-р Маджаров съобщи, че има положителни упования към н овия министър на опазването на здравето , който има има „ знанията и опцията да комуникира “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР