Българският лекарски съюз изпрати писмо до медиите, в което се

...
Българският лекарски съюз изпрати писмо до медиите, в което се
Коментари Харесай

Българският лекарски съюз поиска премиерът Янев да се извини за свое изказване

Българският лекарски съюз изпрати писмо до медиите, в което се споделя, че лекарите са огорчени от думите на служебния министър председател Стефан Янев през днешния ден в Народното събрание.

От там разясняват, че са се засегнали от следното изявление: " Войните са доста, само че в тази за здравето, бойците носят различен вид униформи и дават различен вид клетва. Хипократовата клетва изисква подготвеност за всеотдайност. " Те приканват премиера да не бърка армията с медицината и акцентират, че на никое място в Хипократовата клетва не става дума за всеотдайност от страна на медиците.

По тази причина лекарите му предлагат да се запознае с нея, преди да приказва за жертвоготовност.
 Лекарският съюз: 53% от медиците са имунизирани Лекарският съюз: 53% от медиците са имунизирани
Българският лекарски съюз (БЛС) опроверга съветника на здравния министър Мира Кожухарова, която през вчерашния ден (27 юли) съобщи, че делът на вакси...

Подобно говорене освен е обидно, то е неприемливо, безапелационни са от БЛС и допълват, че нито един международен водач не си е разрешил сходно изявление.

По отношение на спрените пари за медиците на първа линия от Съюза са безапелационни, че всевъзможни спекулации, че самодейността за това е на БЛС не дават отговор на истината. Те разясняват, че диалози по въпроса са били водени в продължение на два месеца по искане на финансово министерство и със здрания министър, и с НЗОК. На всички срещи от БЛС са упорствали да не се понижават парите за лекарите на първа линия.

Заради днешното изявление в Народното събрание Българският лекарски съюз упорства за неотложно опрощение от страна на служебния министър председател.

Българските медици не заслужават такова цинично отношение, безапелационни са от Съюза.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР