Българският кораб Рожен е напуснал пристанището на Черноморск, съобщи БНТ,

...
Българският кораб Рожен е напуснал пристанището на Черноморск, съобщи БНТ,
Коментари Харесай

Българският кораб Рожен е напуснал пристанището на Черноморск

Българският транспортен съд " Рожен " е напуснал пристанището на Черноморск , заяви Българска национална телевизия, като беседва със притежателя на кораба.

Българският транспортен съд, пренасящ царевица, е напуснал пристанището на Черноморск (Иличовск) още в 6:00 локално време (съвпада с българското) и се е насочил към зона в региона на пристанище Одеса, където ще бъде образуван ескорт, който ще отплава към Истанбул . Другите два кораба, които ще бъдат част от този ескорт са " Нави остарял ", плаващ под панамски байрак, който пътува за Ирландия и турския " Поларнет ", плаващ към турско пристанище. Те ще бъдат инспектирани преди да преминат Босфора за съществуване на други товари с изключение на зърнени храни, които са категорично неразрешени от.

На борда на " Рожен " има петима български моряци и шестима украински, които са получили особено позволение да напусната страната, макар възбраната мъже в боеспособна възраст да напущат Украйна. Те са подписали специфична декларация, че след края на договора им ще се върнат в страната си.

Нашият транспортен съд ще попълни екипажа си в Истанбул и ще продължи евентуално към Англия, само че притежателят му не изключи дестинацията му да бъде заменена , защото той е бил претрупан още преди началото на войната.
 Корабът
Корабът " Рожен " ще изнася украинска царевица

Важен експорт на храна

В понеделник корабът в посока към Ливан, още веднъж претрупан с царевица. преди да премине Босфора и сега - ливанското пристанище Триполи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР