Българският химн звуча днес два пъти в двореца за художествена

...
Българският химн звуча днес два пъти в двореца за художествена
Коментари Харесай

Българският химн звуча два пъти в двореца на Ирина Винер днес

Българският химн звуча през днешния ден два пъти в двореца за художествена гимнастика, носещ името на президента на Руската федерация Ирина Винер. " Мила родино " огласи неповторимото спортно съоражение, само че не в чест на българските игмнастички, а на българските състезатели по повдигане на тежести.

След злататото на Ангел Русев в категория 55 кг, Стилиян Гроздев втора купа през днешния ден за България от  европейското състезание. В категория 61 кг роденият в Русе играч стъпи на върха в Европа с дуел от 296 кг.

Българинът стартира по отличен метод в изхвърлянето и извоюва първото място със 136 кг. Той беше решителен на 130, 134 и 136 кг.

Изтласкването обаче стартира кошмарно за българина, който имаше компликации при поръчката от 156 кг, като направи несполучлив опит. След това с тъга се оправи със 157 и стартира да накуцва с десния си крайник. Континенталният златен медалист при младежите обаче се събра за последния си опит на 160 кг и си обезпечи купата в дуела и среброто в дисциплината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР