Българският футболист Кристиан Колев подписа дългосрочен договор с Ботев Пловдив,

...
Българският футболист Кристиан Колев подписа дългосрочен договор с Ботев Пловдив,
Коментари Харесай

Ботев Пловдив привлече Кристиан Колев от Септември София

Българският футболист Кристиан Колев подписа дълготраен контракт с Ботев Пловдив, оповестиха от клуба.

Красиан Колев е роден в Разград през 2004 година На 14-годишна възраст футболистът се мести в София и се причислява към школата на Септември. Под управлението на основният треньор в академията Румен Павлов и старши треньора на набора му Румен Гълъбов, Колев демонстрира отлични футболни качества и израстване. През сезон 2020/2021, тимът на Септември София става първенец в елитната юношеска група до 17 години под управлението на Андрей Андреев, а Красиан Колев е в основата на триумфа, откакто отбелязва 23 гола в 31 срещи.

Младият полузащитник оставя името си в историята на клуба под управлението на старши треньора Иван Гешев, с който печелят финала за купа " БФС " при юноши старша възраст, родени 2003 година против ЦСКА с резултат 6:2 и реализират историческо класиране в Младежката шампионска лига, откакто записват победа и тъждество в първи кръг против Академия Футболист (Албания) и стават първият български тим траял напред към втори кръг в конкуренцията, в който се изправят против Рейнджърс (Шотландия).

За столичния клуб младият полузащитник дебютира през сезон 2020/21. През предишния сезон Красиан бе титуляр за септемврийци и записа 35 мача в шампионата и Купата на България. През този сезон Колев изигра 11 мача, в които означи 1 гол и направи две асистенции.

18-годишният полузащитник е част от младежкия тим на България. Колев има 2 мача за България U17, 8 мача за България U19 и 2 мача за България U21.

Колев подписа контракт с " канарчетата " до 2026 година.

Продажбата на юношеският национал слага трансферен връх в историята на " септемврийци ".

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР