Българският футболен елит излезе в сериозна почивка от 19-ти март

...
Българският футболен елит излезе в сериозна почивка от 19-ти март
Коментари Харесай

Почивката в елита заради националите и изборите почти колкото паузата между сезоните

Българският футболен хайлайф излезе в сериозна отмора от 19-ти март до 7-ми април. В този интервал от 18 дни в Първа лига мачове не се играят. 
Прочетете още
Причината е паузата за националните тимове и парламентарните избори. 

За националните тимове паузата е за всички шампионати и тя е естествена, само че за какво нямаше кръг през тази седмица остана неразбираемо. Съвсем умерено можеше да се изиграе кръг, като естествено без да има мачове в деня на изборите - неделя. 

Една от аргументите, която се акцентира е заетостта на полицията. Това обаче не е доста добър мотив, тъй като служителите на реда така и така рядко пазят футболните срещи, а те са поети от охранителни компании. Реално полиция влиза на така наречен " рискови мачове " - дербита като Ботев - Локомотив, ЦСКА - Левски, Локомотив - Левски, Ботев - ЦСКА и т.н. 

В идния кръг, който беше преместен само Славия - ЦСКА наподобява като мач, в който би трябвало да има полиция на стадиона. С условности може да има и полиция на Левски - Локомотив София. Тези дуели умерено можеха да се изигрят в четвъртък, петък или понеделник, когато полицията не е ангажирана толкоз доста с изборите. 

В петък се изиграха всички мачове от Втора и Трета лига и там нямаше пропуснат кръг. В елита обаче това не се случи. 

Доста треньори и футболни деятели се изрекоха остро срещу дългата пауза и с право, тъй като се оказва, че тази пауза е съвсем колкото сред сезоните. 

По към момента непотвърдена информация новия футболен първенец може да стартира в интервала 14-16 юли . Любопитно е, че последните баражи за Лигата на конференциите и оставане-влизане в елита ще се играят на 10 и 11 юни

Това значи, че тези тимове ще имат за отмора не повече от 5-6 дни преди да стартират подготовка за новия сезон . Последният кръг в плейофите е плануван за 7 юни, което значи, че и останалите отбори няма да имат съвсем никакво време за отмора преди да стартират подготовка за новия сезон. 

Отпадането на промеждутъчен кръг също беше необичайно решение , а да момента от началото на втория полусезон не е имало нито един промеждутъчен кръг, който да направи по този начин шампионатът да свърши малко по-рано. 

Всъщност предварителната стратегия демонстрира, че до края на сезона се чакат едвам два междинни кръга към 3 май и към 7 юни. 

В същото време поради Световното имаше сериозна пауза от съвсем три месеца във футболния ни хайлайф.

Трябва да създадем и конкретизиране, че въпреки всичко мачове на елитните тимове ще има, само че те ще са в шампионата за Купата на България, а дуелите са разпределени да се играят идващите понеделник, вторник и сряда. Четирите тима участници в шампионата обаче можеха да играят напълно умерено в кръг от хайлайф в четвъртък и петък, а мачовете в шампионата да се играят във вторник и сряда. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР