Българският футбол се нуждае от спешна реформа на ниво детско-юношески

...
Българският футбол се нуждае от спешна реформа на ниво детско-юношески
Коментари Харесай

След заръката на Борисов държавата се задвижи да спасява футбола с пари за децата

Българският футбол се нуждае от незабавна промяна на равнище детско-юношески школи (ДЮШ) и страната е подготвена да подкрепи процеса финансово. Това разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, като посочи, че е належащо първата крачка да бъде направена от футболния съюз (БФС). По този метод той на процедура повтори словоизлиянието на премиера Бойко Борисов от предходния ден, който, откакто покара трен, съобщи, че страната ще даде колкото би трябвало, с цел да тръгне футболът нагоре:  " 5 милиона, 20 милиона, 30 милиона... Осигуряваме топки, екипи, треньорските заплати. Съберете се и ги натиснете футболния съюз, да дойдете на диалози и да кажете: " Това желаеме от страната! "

Вчера Кралев сподели:  " Изключително неприятни са като резултати мачовете на националния тим, само че още по-неприятни са като игра. За мен е ясно и го дублирам от дълго време - би трябвало да се стартира изпод, от детско-юношеския футбол. Държавата е подготвена да задели задоволително средства при едно показване на стратегия от страна на БФС, която те да защитят пред държавното управление за развиване на юношеския футбол. Ние сме намерили метод по какъв начин тези средства да бъдат предоставени на школите, тъй че те да бъдат следени напълно от страната, с цел да бъдем сигурни, че ще отидат по предопределение. "

Спортният министър порица политиката на множеството професионални клубове да концентрират вложенията си върху своите представителни тимове и да загърбват развиването на младите гении.

" От години не се работи вярно в ДЮШ, тъй като всеки разсъждава, че му е по-евтино да вземе подготвен футболист, вместо да влага в неговото образование и създаване. Виждате това до каква степен ни докара. Тук ролята на страната знаем каква би трябвало да бъде, просто чакаме от БФС една сериозна стратегия, създадена от специалисти, зад която те да застанат и която ние да финансираме ", съобщи Кралев.

Относно концепцията за изграждане на нов народен стадион той заяви, че за момента тя е замразена. От думите му стана ясно, че скоро може и изобщо да не бъде обновена, в случай че пропадне концепцията за взаимна кандидатура на България, Сърбия, Гърция и Румъния за европейско или международно състезание.

" В две от партньорските ни страни (б.р. - Гърция и Румъния) предстоят предварителни избори, помолиха ни да изчакаме. Срещата ни в Букурещ, която беше планувана за юни, се отсрочи за септември. Тогава ще бъде ясно какви ще са държавните управления там, каква ще е политиката, дали ще поддържат този план. Така че повече информация ще може да има едвам през септември ", изясни Кралев.

Министърът разяснява и желанието на наемателя " ЦСКА-София " да построи нов стадион на мястото на държавния " Българска войска ". Проектът на клуба на Гриша Ганчев влезе в спор с подготвяния нов обстоен организационен проект (ПУП) на Борисовата градина в София, забраняващ строителство на територията на парка.

" Ние не желаеме да се построява нов стадион на " Армията ", който да е отвън очертанията на сегашния. Говорим за нов стадион, който може да стане задоволително огромен, в случай че се махне лекоатлетическата писта и се построи чисто ново оборудване в границите на остарелия. Това оборудване с леки козметични промени не може да бъде съживено. Така че, да, в границите на сегашната " чаша " на стадиона, без да се уголемява, само че би трябвало да бъде построен чисто нов стадион ", съобщи Кралев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР