Българският фотографски клуб БГАрт спечели 13-та FIAP Световна купа за

...
Българският фотографски клуб БГАрт спечели 13-та FIAP Световна купа за
Коментари Харесай

Пловдивски фотографи триумфираха със Световната купа на FIAP

Българският фотографски клуб БГАрт завоюва 13-та FIAP Световна купа за клубове. Отличието бе връчено на специфична гала в Белфаст на ръководителя на клуба – пловдивчанинът Юлий Василев. Освен него, в БГАрт членува и различен занаятчия на фотосите от Европейската столица на културата – Милан Христев.

Останалите осем фотографи са от разнообразни градове на България. Българските създатели се надпреварваха с съперници от над 400 фото клуба от целия свят. Нашият клуб взе участие в конкуренцията с сбирка от 20 фотоси, заяви пред „ Марица “ Христев. Изложбата с отличените фотографии ще бъде открита на 1 юни, събота, във Фото макс на „ Пещерско шосе “ 103.

Световната фотографска купа е единственoтo интернационално съревнование, основано през 2001 година, което отпразнува фотографията по метод, по който никой, в никакъв случай не е мечтал преди.

Изданието тази година се организира под съвършената организация на шефа на самодейността Мишел Масини и под мъдрите упътвания и помощ на самия президент на FIAP Рикардо Буси. В изданието с съдбовния номер 13 се включиха и два български фотографски клуба. Другият участник - Арт Фото Клуб, зае достойното пето място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР