Българският евродепутат от ЕНП / ГЕРБ Андрей Новаков встъпи в

...
Българският евродепутат от ЕНП / ГЕРБ Андрей Новаков встъпи в
Коментари Харесай

Андрей Новаков оглави асоциацията „Железопътен форум Европа

Българският евродепутат от ЕНП / ГЕРБ Андрей Новаков встъпи в служба като ръководител на Управителния съвет на европейската ЖП асоциация „ Железопътен конгрес Европа ". Асоциацията Rail Forum Europe сплотява евродепутати от другите политически фамилии и представители на международни производители на влакове и ЖП съоръжение, браншови организации и ЖП оператори от цяла Европа.

Новаков организира среща с основни представители на европейския железопътен превоз за обрисуване на главните цели до 2024 година Те се сплотиха, че развиването на ЖП превоза като инструмент за екологосъобразна стопанска система би трябвало да е водещ приоритет за бранша. Към него се прибавят модернизацията посредством вложения в инфраструктура и прекосяване към цифрови технологии за по-голяма досегаемост и нараснала сигурност, както и насърчаването на развойната активност и нововъведенията.

Избирането на Андрей Новаков за президент на една от значимите ЖП асоциации в Европейски Съюз е самопризнание за България и българските представители в Европейския парламент. Ангажиментите на позицията са свързани с обезпечаване на връзката сред представителите на железопътния бранш, европейските институции и държавите-членки. Вицепрезиденти на Асоциацията стават евродепутатите Ана Депарнé-Груненберг (Германия, Групата на Зелените и Европейския свободен алианс) и Ищван Уихейли (Унгария, Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите).

Андрей Новаков е евродепутат от 2014 година, когато става най-младият член на Екологичен потенциал (2014 - 2019) и един от най-младите в историята на институцията. Понастоящем той е координатор в Комисията по районно развиване на Екологичен потенциал и взе участие в още две парламентарни комисии - Комисията по превоз и туризъм (TRAN) и Комисията по бюджетен надзор (CONT).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР