Българският енергиен министър Теменужка Петкова пое председателството на Съвет Транспорт,

...
Българският енергиен министър Теменужка Петкова пое председателството на Съвет Транспорт,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова пое председателството в част Енергетика

Българският енергиен министър Теменужка Петкова пое председателството на Съвет " Транспорт, телекомуникации и енергетика " в част " Енергетика " . Това се случи на последното официално съвещание на Съвета. Министър Петкова пое председателството от министъра на стопанската система и инфраструктурата на Естония Кадри Симсон.

 Павлова изяснява на депутатите целите на европредседателството
Павлова изяснява на депутатите целите на европредседателството

Културата ще се преглежда като един от главните мотори в бъдещото развиване на Европейски Съюз

Петкова благодари на естонското п редседателство за забележителните достижения в осъществяване на общата стратегия на триото Естония, България и Австрия. Тя подчертава, че дружно с всички енергийни министри на Европейски Съюз с а постигнали общ метод по законодателни актове от пакета " Чиста сила за всички европейци " - регламента за ръководство на Енергийния съюз, директивите за електрическа енергия и сила от ВЕИ и регламента за електрическата енергия.

 Снимка 329743
Източник:

" Ще работим интензивно за поощряване партньорствата на всички нива на основата на интегриран метод и взаимно съдействие , с фокус към усилване на районното съдействие със Западните Балкани ", посочи енергийният ни министър.

Петкова посочи, че построяването на постоянен Европейски енергиен съюз и реализиране на позитивни резултати по тематики от дневния ред на Съвета на Европейски Съюз са главен акцент в програмата ни за първото българско председателство.

" За нас е значимо реализирането на поетапен и стопански аргументиран преход към ниско-въглеродна енергетика , при отчитане на националните специфики на енергийния бранш във всяка държава-членка ", дообясни министър Петкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР