Българският боксьор Даниел Асенов допусна драматична загуба във втория кръг

...
Българският боксьор Даниел Асенов допусна драматична загуба във втория кръг
Коментари Харесай

Боксьорът Даниел Асенов взе два рунда, но отстъпи на поляка Якуб Смолински на Европейските игри в Краков

Българският боксьор Даниел Асенов позволи трагична загуба във втория кръг в категория до 51 кг на Европейските игри в полския град Краков, които са и подготовка за Олимпиадата в Париж през 2024 година.

26-годишният Асенов, сребърен медалист от последното издание на Европейските игри през 2019 година и участник на олимпийските игри в Токио, отстъпи с 2:3 (28:29, 28:29, 28:29, 30:27, 29:28) гласа на представителя на домакините от Полша Якуб Смолински.

Двукратният европейски първенец при мъжете Асенов изигра доста добре първия и втория рунд, които завоюва надлежно с 3:2 и 4:1 гласа, само че изоставаше от противника си в решителната трета част, в която и трима от четиримата колебаещи се съдии отсъдиха в интерес на Смолински. Така той отпада от шампионата още в самото му начало и ще би трябвало да се надява на спомагателни квалификации, с цел да взе участие и на идната Олимпиада.

На четвъртфиналите Смолински ще боксира с французина Билал Бенама, който е актуалният европейски първенец до 54 кг и международен вицешампион до 51 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР