Българският боец Благой Иванов загуби от Дерик Люис във втория

...
Българският боец Благой Иванов загуби от Дерик Люис във втория
Коментари Харесай

Изключително спорно съдийско решение отне победата на Багата на UFC 244

Българският войник Благой Иванов загуби от Дерик Люис във втория дуел от основната карта на бойната галавечер UFC 244. В именитата зала "Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк, Съединени американски щати американецът завоюва борбата с 2-1 съдийски решения (30-27, 28-29, 29-28), които са много спорни предвид на статистиката след дуела.

Българинът записва общо 59 удара против 37 на сметката на Люис, като извърши и три тейкдауна против един-единствен на противника си. Иванов бе по-активният в срещата и на няколко пъти опита да завърши мача с разнообразни техники за събмишън.

Първи рунд

Рундът стартира внимателно и за двамата бойци, които стояха на далечна отдалеченост един от различен. Дерик Люис бе първият, който нападна, пробвайки два десни лоукика, само че безрезултатно. При втория опит левият му кик бе заловен от българина. Така Багата записа тейкдаун. При борбата на земята българинът опита да приложи кимура, само че Люис се измъкна и записва дясно кроше, ъперкът и хайкик в главата на Багата.

"Черния звяр " също записа тейкдаун, откакто смъкна българина на земята, само че Багата се изправи и бе притиснат до оградата. Последва замяна на удари в стойка, а Багата записва ляв прав в тялото на Люис.

Втори рунд

Люис записва лоукик, а Багата му отговори с чудесно ляво кроше в главата. След няколко внимателни секунди последва нова замяна на крошета, след която Багата записа нов тейкдаун. Българинът незабавно опитва кимура и макар че по всичко изглеждаше, че "Черния звяр " ще се съобщи, Люис удържа натиска, изправи се и даже записва няколко мощни удара в главата на Багата.

В стойка Иванов записва ъперкът и ляво кроше, само че америакенцът отговори с мощен ляв лакът. Последва втори тейкдаун за българина, като този път потърси гилотина, само че сирената избави Люис.

Трети рунд

Иванов стартира рунда с опит за дясно кроше, само че несполучливо. След като притисна съперника до мрежата, българинът направи опит за препъване и нов тейкдаун, само че Люис се отбрани сполучливо. След като записва ляв прав и ляво кроше в главата на американеца, Багата го повали на земята и опита гилотина, само че не съумя да я приключи.
След изправянето в стойка, Иванов пласира леви крошета. В последните секунди от рунда обаче Люис се засилва и записа серия сполучливи удари в главата на българина, която може би се оказа основна за успеха на "Черния звяр ".

Това е второ проваляне за Иванов в UFC след дебюта на българина против някогашния международен първенец Жуниор дос Сантос предходната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР