Българският бизнес призова за бойкот на австрийските стоки и услуги

...
Българският бизнес призова за бойкот на австрийските стоки и услуги
Коментари Харесай

Българският бизнес зове за бойкот на австрийските стоки

Българският бизнес прикани за протест на австрийските артикули и услуги в отговор на позицията на Австрия по участието на България в Шенгенската зона.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев настоя и обществото да реагира:

" Като заобикаля да пазари и използва артикули и услуги, създадени от австрийски компании, надлежно усъвършенства контрола на австрийския пренос през страната, тъй че да не пострадат български компании "

Външният министър Мария Габриел в това време съобщи, че мястото на България е в Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване.

" Защото България ще е в Шенген, Шенгенското пространство ще е по-силно и по-ефикасно. Защото България ще бъде част от еврозоната, ще бъдем част от сърцевината на взимане на решенията и ще продължим да вършим още по-силна една от най-силните валути в света. И тъй като в Организацията за икономическо сътрудничество и раз имаме стандарти, които дават гаранция и за вложителите, и за нашите граждани…Нашето място е в Шенген, в еврозоната и в Организацията за икономическо съдействие и развиване ", сподели Габриел на среща за показване на целите на Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

От своя страна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели в Търговище, че било неточност да се бойкотира австрийския бизнес.

„ Австрийският бизнес у нас работи интензивно за приемането ни в шенгенското пространство “, напомни той.

„ Бих предложил на нашите организации неотложно да създадат една кръгла маса и да поканят целия австрийски бизнес в България. И дружно да се извърнат към канцлера на Австрия, към тяхното политическо управление, че това е в ущърб и на двете страни “, изясни Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР