Българският бизнес настоя в случай на локдаун правителството да приеме

...
Българският бизнес настоя в случай на локдаун правителството да приеме
Коментари Харесай

АИКБ за локдауна: Мазнинките в бизнеса свършиха!

Българският бизнес настоя при положение на локдаун държавното управление да одобри Национална стратегия за подкрепяне с бърз достъп до обезщетения за сметка на страната на всички затворени стопански действия.

"Второ затваряне би трябвало да бъде съпроводено с незабавни ограничения. Българският бизнес няма опция да чака администриране на комплицирани схеми ", съобщи основният секретар на АИКБ доктор Милена Ангелова в "България заран ".

Бизнесът има две оферти - поддръжка за закрепените разноски на сдруженията, които са наложително затворени и предприятията да могат да получат пролонгация за насъбраните си отговорности.

"Интензитетът на тази помощ може да бъде 70% за фирмите и 90% за микро и дребните предприятия. Трябва да има 30% спад на оборота и това се открива на основа на действителната регистрирана загуба ", уточни Ангелова. Главният секретар на АИКБ изрази мнение, че и двете ограничения може да бъдат въведени още идната система.

"За 9 месеца имаме спад от 3,8% на Брутният вътрешен продукт. Мазнинките на всички свършиха. Ако се затварят бизнеси, ще даде дълготрайно отражение ", безапелационна бе Ангелова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че бизнесите към този момент са задоволително виновни и са се научили какви ограничения да взимат. Според нея би трябвало да се направи лист с предлаганите ограничения, които да са изчерпателни, а не на парче и те да бъдат разисквани с бизнеса.

"Нямаме запаси да посрещнем една сериозна криза, която би могла да произтече от това ", сподели още специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР