Българският баскетболист Александър Везенков заяви, че всички в тима на

...
Българският баскетболист Александър Везенков заяви, че всички в тима на
Коментари Харесай

Везенков: Бях изненадан, че съм титуляр във втората контрола, но аз винаги съм готов, без значение дали започвам, или съм резерва

Българският баскетболист Александър Везенков съобщи, че всички в отбора на Сакраменто би трябвало да работят по-упорито, с цел да усъвършенстват играта си. Той взе участие и в двете контроли на " кралете ", които те изгубиха от Торонто Раптърс и Лос Анджелис Лейкърс. В понеделник сутринта е третата инспекция на отбора против Голдън Стейт.

" Трябва да работим по-здраво. Резултатите не са тези, които желаеме, само че не това е най-важното на този стадий от подготовката. Основното е да изградим един табиет да печелим мачове, без значение дали са другарски, или публични. Трябва да подобряваме играта си като активност и физика, а и като цяло би трябвало да се подобряваме. Имаме проблеми и в двете етапи от играта. Мисля, че има усъвършенстване, малко по-бавно, в сравнение с чакахме, само че работим за това, а и към момента сме единствено октомври ", сподели Везенков пред американските медии.



Той съобщи, че се усеща добре в тима и е бил сюрпризиран от това, че е почнал като титуляр в контролата с ЛА Лейкърс.

" Хубаво е, тъй като е елементарно да се играе с тези момчета. Те демонстрират доста неща, като притежаване на топката, висока преса. Наистина е доста прелестно. Да, ненапълно бях сюрпризиран, че бях титуляр във втората контрола, само че постоянно съм подготвен, без значение дали стартирам, или съм запаса. Искам да дам 100 % за тима ", добави той.

" Чувствам се добре. Тук сме от няколко седмици, само че играта на отбора се усъвършенства с всяка подготовка. Смятам, че е належащо време за акомодация, което може и да продължи и малко повече, само че съм добре. Тренировките са положителни, аз обичам да упражнявам. Приближаваме се все по-близо до началото на сезона, до първия формален мач и по тази причина би трябвало да сме подготвени ", съобщи Везенков по отношение на тренировките със Сакраменто.

Sasha Vezenkov shares his observations of the 0-2 start to the preseason, his Kings struggles on both ends of the floor, the experience of playing with the starting five and the noticeable improvements in his own game.
— Sean Cunningham (@SeanCunningham)

Той разяснява разликата в стила на баскетбола в Европа и в Съединени американски щати.

" Стилът е друг, тъй като тук играта е по-бърза, залага се на доста физика, само че се пробвам да давам всичко от себе си, а и съм в добра форма сега, пробвам се да подкрепям високо равнище ", сподели българинът.

" Ние имаме вяра във философията за играта на скорост, с доста движение и физика - все неща, които помогнаха доста на тима през предходната година. Искаме да надграждаме по отношение на тогава. Но както споделих, би трябвало да имаме самообладание, тъй като всеки в тима е доста окуражен, само че е належащо самообладание и здрава работа ", добави Везенков.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР