Българският баскетболен шампион при мъжете Лукойл Академик загуби със 79:86

...
Българският баскетболен шампион при мъжете Лукойл Академик загуби със 79:86
Коментари Харесай

Лукойл Академик приключи с мечтите за Шампионската лига

Българският баскетболен първенец при мъжете Лукойл Академик загуби със 79:86 при визитата си на литовския Ювентус (Утена) и завърши с фантазиите си да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. “Студентите ” пропиляха 19 точки задатък в първата среща като домакини, а в този момент паднаха и като посетители със 7 точки разлика. Така литовският отбор се класира за групите след две победи и получава бонус от 50 000 щатски $. Лукойл не отпада от евротурните и ще играе в груповата фаза на Купата на ФИБА Европа.

Литовците водеха с 26:14 след първата част, а на почивката преднината им бе единствено 7 точки – 35:28. Шампионите на България не се предадоха и продължиха да гонят домакините, сваляйки на два пъти разликата до три точки. Домакините от Утена обаче си върнаха двуцифрената преднина и водеха с 57:47 преди заключителните 10 минути.

Лукойл остана догонващ и до края на срещата, а напъните му стигнаха единствено да понижи разликата до под 10 точки и да падне със 79:86.

Петима играчи на българския отбор записаха двуцифрен точков актив, като Кийт Клентън се регистрира със 16 точки и 10 битки. По 14 осъществиха Христо Николов и Далтън Пепър, Павлин Иванов вкара 12, а Рафа приключи с 11.

Антъни Айрлънд записа 21 точки и 10 асистенции за триумфа на домакините.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР