Българският ансамбъл по художествена гимнастика за девойки спечели сребърен медал

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика за девойки спечели сребърен медал
Коментари Харесай

Българският ансамбъл-девойки спечели сребърен медал на европейското първенство във Варна

Българският отбор по художествена гимнастика за девойки завоюва сребърен орден в многобоя на европейското състезание, което стартира през днешния ден (9 юни) във Варна.

Момичетата на треньорите Вяра Ваташка и бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро Цветелина Найденова - Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова, позволиха незначителни неточности и зарадваха феновете и публиката в Двореца на културата и спорта в морската ни столица с високи оценки и отличие, което е първо в тази възрастова група от 2017 година насам.
Снимка: БФХГ
За композицията с 5 топки те получиха 38,250 точки, а за тази с 5 ленти - 27,200 точки. Така с общ резултат 65,450 точки се подредиха на второ място в крайното класиране и си осигуриха присъединяване на двата финала на обособените уреди по-късно през днешния ден (9 юни).

Златният орден е за Русия с оценка 67,800 точки (40,500 точки за съчетанието с 5 топки и 27,300 точки за съчетанието с 5 ленти), а бронзовият - за девойките от Израел с оценка от 63,175 точки (37,000 точки за съчетанието с 5 топки и 26,175 точки за съчетанието с 5 лети).

Участие във финалите на обособените уреди си осигуриха 8-те ансамбъла с най-високи оценки надлежно за композициите с топки и ленти. Те ще стартират в 19:00 ч.



Утре (10 юни) пред варненска аудитория ще се показват жени-индивидуално с обръч и топка. Боряна Калейн и Катрин Тасева са във втори поток, като присъединяване им ще стартира след 12:15 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР