Българският актьор Юлиан Костов влезе в ролята на най-популярни злодей

...
Българският актьор Юлиан Костов влезе в ролята на най-популярни злодей
Коментари Харесай

Съдружникът Мария Бакалова влезе в ролята на най-популярния злодей в гейминг индустрията

Българският артист Юлиан Костов влезе в ролята на най-популярни изверг в гейминг промишлеността, като част от обичаната на няколко генерации игра “Call of Duty ”. На кастинг с няколко хиляди артиста от целия свят, българинът бе определен за ролята на водача на съветските ултранационалисти Владимир Макаров, който след дълго неявяване се завръща в най-новата част от поредицата – „ Call of Duty: Modern Warfare III “. Един от емблематичните злодеи в гейминга - Макаров е прочут воин от първата трилогия от интервала 2007-2011 г.  Поредицата (FPS) екшън игри е в върховете на " Гинес " за най-вече продажби в жанра си и е един от най-успешните гейминг франчайзи.



Освен в идната акция, Костов е основно настоящо лице в редица филмови откъси, излезли в последните месеци преди премиерата на заглавието, като общия брой гледания с негово присъединяване в Youtube надвишават 83 милиона. Трейлърът, който показва завръщането на Макаров, изигран от Костов, в дните след премиерата бе „ N1 trending в YouTube “ в целият свят с над 16 милиона гледания - повече от филмовите откъси на някои Марвел сериали.



Юлиан е основният антагонист в сингъл плеър акцията на самата игра, а също така в мулти-плеърът, геймърите ще имат опция да изберат неговия облик (skin) в ролята му на Макаров и да се борят. Кампанията съставлява серия от задачи, след които следват фотореалистични кино подиуми с присъединяване на актьорите, като общата им дължина възлиза на съвсем един час.

Вкарването на облика на Юлиан Костов и другите артисти в играта е комплициран софтуерен развой, наименуван „ Performance Capture “ или хващане на придвижването на тялото,  изиграването на лицето и запис на гласа – част от новото потомство гейминг преживяване, което съставлява снимане на хора, животни или предмети и консолидираното им в цифров формат.

Тъй като завръщането на Макаров съответствува с 20-тата годишнината на играта, и това, несъмнено, не е инцидентно, Юлиан бе поканен да взе участие и в юбилейния филмов откъс, където получи опцията да работи дружно с едни от най-известните рапъри и спортисти в света – 21 Савидж, Сентър Си, NBA звездата Девин Букър, режисиран от самият Дейвид Лийч, известен с режисурата си на американския нео-ноар екшън трилър „ Джон Уик “. Джейсън Стейтъм, Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Рей Лиота, Айс Кюб, Кевин Спейси, Джон Малкович и доста други холивудски звезди пък са имали функции в едноименната игра.

Целият развой по снимането на българския артист за играта и филмовите откъси му лишават половин година и осем визити в Лос Анджелис, където е главната локация, както и няколко пъти наличие в Лондон и Будапеща.

По време на рекламната акция на „ Call of Duty: Modern Warfare III “, Юлиан Костов, в облика на персонажа си Владимир Макаров, се появи на някои от най-емблематичните местоположения в международните столици Лондон, Ню Йорк, Берлин, Амстердам, Лос Анджелис, Торонто и доста други. Най-иконичното място, на което ликът на българина изгря бе точно Таймс Скуеър в Ню Йорк, а неотдавна се появи и цяла аудио-визуална апаратура пред виенско колело в Лондон – London Eye, както и на софтуерното знамение Сферата в Лас Вегас.

Интересен факт към театралната подготовка на артиста е, че за изобразените върху тялото му характерни татуси дълго време е работил със експерт-татуист, профилиран в историята на съветските затворнически татуси.

Друга сензационна детайлност към присъединяване на Костов е, че той се появи като персонажа си Макаров и в музикален клип на южноамериканския рапър Песо Плума, чийто финален шлагер има над 400 милиона гледания в YouTube. Пикантна детайлност за Плума е, че неотдавна бе разгласен за личност нон грата от един от мексиканските наркокартели, очевидно наранени от текстовете му.

Оригиналната трилогия Modern Warfare излиза в интервала 2007-2011 година и до през днешния ден е образец за увлекателна история в екшън игра, изпълнена с опитите на специфични част от целия свят да спрат световни закани.

Като една от най-популярните игри на всички времена, Call of Duty има повече от 400 милиона продажби за времето от 20 години на своето битие. В края на 2020 година компанията, която има играта разгласи, че приходите ѝ генерирани от продажби възлизат на 27 милиарда щатски $, което прави Call of Duty сравнима с някои най-големите медийни франчайзи в света. Само преди месец играта счупи още един връх в гейминг промишлеността. Антимонополната комисия във Англия позволи на „ Microsoft “ да придобие „ Activision Blizzard “ – студиото, което стои зад „ Call of Duty “, срещу 69 милиарда $.

Световната премиера на „ Call of Duty: Modern Warfare III “ се чака да бъде на 10 ноември тази година, налична за PC, PlayStation 4/5, Xbox One и Xbox Series X/S.

Юлиан Костов има забележително актьорско обобщение като за 10 години близо 40 заема в IMDb в задгранични продукции. Един от последните му планове бе хитовият сериал на Нетфликс “Сянка и Кост ”, който бе 8-мият най-гледан сериал през 2021-ва година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР