Българския футболен съюз беше сред участниците в първия по рода

...
Българския футболен съюз беше сред участниците в първия по рода
Коментари Харесай

БФС взе участие във форума Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности

Българския футболен съюз беше измежду участниците в първия по рода си Информационен ден " Държавата в поддръжка на спорта - нови благоприятни условия ". Събитието, провело се през днешния ден в София Тех Парк, беше проведено от министъра на младежта и спорта Весела Лечева и министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев, а персонално президентът на Република България Румен Радев приветства присъстващите федерации и клубове. Във форума взеха присъединяване още министрите на електронното ръководство Георги Тодоров, на образованието и науката проф. Сашо Пенов и на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Българският футболен съюз бе показан от зам. изпълнителния шеф Христо Запрянов, техническия шеф Георги Иванов, мениджъра " Стратегическо ръководство " Андрей Петров и маркетинг шефа Пламен Петров, а измежду участниците беше и президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

На събитието бяха показани ресурсите, с които министерствата и структурите към тях могат да подкрепят развиването на всеобщия и професионалния спорт, като беше дадена опция представителите на заинтригуваните страни да осъществят контакти с специалисти и да споделят опит в поддръжка на планове със спортна устременост.

В началото на февруари Българският футболен съюз инициира революционен план с присъединяване на федерациите по волейбол и баскетбол за създаване и консолидиране на цялостна тактика за цифрово развиване на българския спорт. Идеята бе подкрепена от пет министерства, в това число ММС и МИР. В края на март бе извършена работна среща на високо равнище, на която бяха разисквани нужните стъпки за внедряване на научните нововъведения в професионалния и всеобщия спорт. Днешният конгрес е продължение на взаимните старания на трите най-масови отборни спорта за ангажиране на държавните и бизнес структури в поддръжка на спортните федерации и клубове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР