Българските волейболисти Александър Николов и Матей Казийски за пореден път

...
Българските волейболисти Александър Николов и Матей Казийски за пореден път
Коментари Харесай

Николов и Казийски с победи в първите полуфинали във волейболното първенство на Италия

Българските волейболисти Александър Николов и Матей Казийски за следващ път потвърдиха високата си класа и се трансфораха в съществени фигури за успехите на тимовете им надлежно Лубе Чивитанова и Трентино Волей. И двата тима завоюваха първите полуфинални мачове в сериите с безапелационен резултат от по 3:0 гейма, което дава предпоставки и за двама българи на финала за купата.

Александър Николов още веднъж беше на доста високо равнище за тима си Кучине Лубе Чивитанова, който започва серията от полуфинални плейофи за купата в Италия с домашен триумф с 3:0 гейма (25:17, 25:22, 25:17) над Пауърволей (Милано). На този стадий се играе до три победи в пет мача, като втората среща е през днешния ден в Милано. Николов беше най-резултатен за отбора си със 17 точки, а Янт Ерера добави 13. Руският ас Иван Зайцев остана с 10, а за гостите от Милано французинът Жан Патри вкара 12.

Пред 3000 правилни свои почитатели волейболистите от Чивитанова си върнаха за провалянето от същия противник за Купата на Италия и организираха срещата по най-хубавия метод. Отличната им игра се показваше в мощен начален удар, отлична обсада и отлично посрещане. В огромна част от мача офанзивите на гостите нямаше по какъв начин да бъдат спрени и това откри изражение и в статистиката. Александър Николов вкара 60 % от топките, които имаше, добави и 2 аса.

Единствените проблеми за тима на Чивитанова пристигнаха при започване на втория сет, само че след безизходицата на сцената излезе българският национал, който единствено в този сет осъществя 9 точки (1 от начален удар). Обратът настъпи при 21:20, след което затвориха гейма с 25:22. Агресията оказа помощ и в третия сет, а при 19:11 мачът просто се доиграваше и прикбючи с ас на Зайцев за 25:17 в частта.

В другата полуфинална среща Трентино Волей съкруши с 3:0 гейма (25:23, 25:22, 25:18) Гас Сейлс Блуенерджи (Пиаченца). Казийски завърши мача с 11 точки, включително два аса и една от обсада. По-резултатен в тима на Тренто беше само Даниеле Лавия с 13.

Отборът на Трентино стартира несигурно мача и чак до 22:22 изоставаше в резултата. Но тогава неточности на играчите от Пиаченца бързо завършиха гейма. Втората част беше много по-добре следена от Матей Казийски и съотборниците му, до момента в който третата се обясни след 17:9.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР