Българските тенисисти Янаки Милев и Пьотр Нестеров останаха крайно разочаровани

...
Българските тенисисти Янаки Милев и Пьотр Нестеров останаха крайно разочаровани
Коментари Харесай

Янаки Милев и Пьотр Нестеров: Бяхме много близо

Българските тенисисти Янаки Милев и Пьотр Нестеров останаха извънредно разочаровани след тяхната загуба в четвъртфиналите в шампионата на двойки по време на Sofia Open 2023, която в действителност постави и завършек на българското присъединяване в конкуренцията през тази година.

Родният тандем отстъпи с 6:4, 3:6, 5-10 на Гонсало Ескобар от Еквадор и Александър Недовьесов от Казахстан, само че все пак останаха удовлетворени от показаното в срещата, която продължи близо час и половина.

" Смятам, че основният миг бе, когато ни пробиха във втория сет. Не ни събори, само че заиграха със самочувствие. Имаха шанс във значимите моменти, изпуснахме три дюса. Пьотр направи свръхестествен ретур, който малко играчи могат да създадат, желая да го поздравя за положителната му игра ", показа Милев.

" Изненадах се от мощния ни старт и метода, по който достигахме до сложни точки. При 5:4 тяхното равнище се повиши, а във втория сет това се видя още по-добре. След един миг заиграха по-уверено. Представянето ни въпреки всичко бе ужасно, любувах се на момента и желая да благодаря на Янаки ", добави Нестеров.



Младите български състезатели не скриха и разочарованието си от обстоятелството, че са били доста покрай това да се класират за полуфиналите, само че пък дадоха обещание да си извлекат поуките от това проваляне.

" Доста близо бяхме, видя се от резултата, а имахме и много шансове. В момента ни е жалко, шансът бе огромен, изключително пред родна аудитория. Както и Пьотр сподели, ще си извлечем поуките. Аз, само че най-много той, изиграхме свръхестествен мач ", разяснява Янаки Милев.

" Това е тенисът. Съперникът бе доста умел, играе на всеки Голям шлем, има доста опит на такова равнище. За нас е страховит опит, можем единствено да се поучим от него ", приключи Пьотр Нестеров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР