Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината.

...
Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината.
Коментари Харесай

Малинов за новата партия на русофилите: Ако не сме с Русия, всичко ще рухне

 Българските русофили ще записват своя партия до края на годината. Това стана ясно след провелия се конгрес на Национално придвижване " Русофили ". Амбицията е новата организация да взе участие в идните парламентарни избори.

" Смятам, че тези полезности, които ни сплотяват с Русия, са полезностите, които ще спасят България. Нашата партия е едно естествено продължение на това културно русофилство, на което аз доста държа ", сподели в " Тази заран " по bTV Николай Малинов, водач на придвижване " Русофили ", който ще оглави партията.

" Когато започнах с русофилството, то беше срамежливо, а в този момент към този момент е един фактор в България. Има едно въздействие, което демонстрира на света, че Русия и България са дружно. Ако не сме с Русия, всичко което ще съгражда България, ще рухне. След удара на прокуратурата се разбра, че без партийна отбрана това културно русофилство не може да съществува. Периодът на спокойното културно русофилство завърши ", сподели Малинов.

Светлана Шаренкова, ръководител на конгрес " България - Русия " разяснява концепцията за основаването на партия на русофилите у нас.

" Ако има такава концепция, считам, че това е провокация във връзка с русофилството, което е национална идея. Партиите са свързани с ръководството на България, до момента в който русофилството е полезност. Не поддържам такава партия. Категорична съм, че русофилството не би трябвало да се партизира ", сподели Шаренкова.

Николай Малинов се съгласи с тезата, че русофилството не би трябвало да се партизира. По думите му обаче те ще надграждат русофилството с новия партиен план.

" Смятам да напусна " Русофили ", защото доста държа на културното русофилство и то би трябвало да остане надпартийно. Ще върша политически план с тези русофили, които не са част от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи или други партии. Основната ни концепция е мирът и съдействието ", посочи Малинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР