Българските производители на високоалкохолни напитки изпращат мостри за участие в

...
Българските производители на високоалкохолни напитки изпращат мостри за участие в
Коментари Харесай

Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс

Българските производители на високоалкохолни питиета изпращат образци за присъединяване в един от най-авторитетните интернационалните състезания за спиртни питиета в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles . Деветнадесетото му издание ще се организира от 21 до 23 август 2018 година в Пловдив, България.

 

„ Българската високоалкохолна промишленост предлага питиета на високо равнище. Малцина знаят, че България създава 180 милиона литра алкохол годишно, в съпоставяне със 120 милиона литра вино на година. Една от главните цели на Spirits Selection е да запознае интернационалното жури с нови производители и с достоверни питиета, каквито са създадените у вас. Провеждането на състезанието в Пловдив ще разреши на международни вносители да открият българската ракия и българската промишленост на спиртни питиета “,  разяснява Тиери Хейнс, Директор на Spirits Selection.

 „ Конкурсът ще притегли интереса на близо 70 водачи на мнение от 24 националности по света. Целта е да се популяризира страната-домакин, нейното произвеждане, обичаи, история и просвета, “ добавя Меглена Михова от „ Пробежекс “, представител на Конкурса в България. „ Отличените с орден от Spirits Selection питиета покачват продажбите си с 20-25% “, разяснява тя.

 

Високоалкохолните питиета се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, ликьор, текила и други Регистрацията за присъединяване в Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2018 се прави на онлайн на www.spiritsselection.com/en/registration/#_registration. Всеки производител би трябвало да изпрати по 2 бутилки от 1 заготовка до: M&M Militzer & Muench BG Co Ltd., София 1336, ул. „ Андрей Германов “ 11. Таксата за присъединяване с една заготовка е 186 евро, а за всяка заготовка след третата има възходяща отстъпка. Крайният период за изпращане на образци е 22 юни 2017 година

 

Организаторите се надяват да получат най-малко 50 български образци на високоалкохолни питиета. „ България е страна-домакин и имаме вяра, че повече производители ще вземат участие със своите най-хубави артикули “, разяснява Тиери Хейнс.

 

Родни производители на високоалкохолни питиета и на вино могат да дават за дегустация, както и да презентират своите питиета, още на 20 август 2018 година, на тържествената вечеря преди формалното разкриване на Spirits Selection. „ Това е прелестна бизнес опция за директен контакт с  членовете на журито от целия свят – вносители, енолози, профилирани публицисти, водачи на мнение “, заключава Кристоф Сепулведа от „ Пробежекс “.  

 

България взе участие в Spirits Selection за първи път през 2015 година Успеваемостта на страната ни (спечелени оценки по отношение на подадени мостри) e сред 30% и 40%. През 2017 година, когато  1200 образци от 54 страни се борят за отличие, българска напитка е отличена за първи път с Grand Gold орден.

Spirits Selection е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави инспекция на качеството на наградените питиета. Последните три държави-домакин на Spirits Selection са Чили (2017 г.), Мексико (2016 г.) и Китай (2015 г.). Представителят на Конкурса за България е „ Пробежекс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР